|

Tanju’nun ‘kavga’sı: Daha fazlasını yapacakmış

Suriyelileri şehirden kovmak için mültecilerin su faturasına 10 kat zam yapacağını ilan eden CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tepkilere rağmen ‘ırkçılık’ta ısrar ediyor. “Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım” diyen Özcan’ın daha ne kadar ileri gidebileceği merak ediliyor. Özcan, son 15 günde tam 4 kez “Suriyelileri evlerine göndereceğim” diyen Kılıçdaroğlu’ndan cesaret alıyor. Ancak CHP’li vekiller Mehmet Bekaroğlu ile Sezgin Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu ve diğer partililere sessiz kalırken Özcan’ı eleştirmekle yetindi.

Nur Banu Aras
00:00 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 02:47 - 28/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Tanju Özcan
Tanju Özcan
Suriyelileri ülkelerine göndereceklerini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplumdaki sığınmacı hassasiyetini kaşıyor.
Kılıçdaroğlu, son 15 günde Suriyelilerle ilgili 4 açıklama yaptı.
Bayrağı Kılıçdaroğlu’ndan devralan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da ırkçı tartışmaları daha da ileri boyuta taşıyıp Bolu’da yaşayan yabancı uyrukluların su faturası ve Katı Atık Vergisi’ne 10 kat zam yapacağını açıkladı.

ASLA GERİ ADIM ATMAM

  • Yerel seçimler öncesi “Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz” diyen, belediye başkanlığını kazandıktan sonra ilk iş Suriyelilere yemek dağıtılan aşevini kapatan Tanju Özcan, son açıklamalarıyla ilgili tepkileri umursamadığını söyledi.
    Katıldığı bir TV yayınında “Başka yol üretemez misiniz?” sorusuna Özcan “Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım” cevabını verdi. Özcan, “Dediklerimin arkasındayım. Asla geri adım atmam. Bundan sonra yapmam gerekeni yaparım. Partim bu çizgimi biliyor” diye konuştu.



İNSANLIĞI HATIRLADILAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriyeli sığınmacı istismarına susarak destek verenler, CHP liderinin izinden giden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a karşı insanlığı hatırladı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu
, “Bu düşünce Anayasa’ya aykırı olduğu gibi vicdan ve insanlıkla bağdaşmaz. CHP, nefret söylemi kokan girişimi kabul etmez”
paylaşımında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı Sezgin Tanrıkulu da
“Göçmenlikle ilgili söylemlerin, ırkçılık ve nefret diline varmaması gerekiyor. Nefret söylemlerine hep birlikte karşı çıkmalıyız”
dedi.

AĞABABALARINA SOR

  • Özcan’a tepkinin diğer adresi millet ittifakının gizli ortağı HDP oldu. HDP’li Serpil Kemalbay Twitter’da Özcan’ı etiketleyerek
    , “Su, bırakın insanı, her canlı için haktır. Bir yerel yönetici nasıl böyle konuşabilir? Utanç verici. Mülteciye nefret söyleminiz, dışlamanız, ayrımcılık yapmanız kolay. Hiç savaş tezkerelerine, iktidarın IŞİD’le, Taliban’la iş tutmasına sözünüz oldu mu?”
    mesajını paylaştı. CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise HDP’li Kemalbay’a
    “Ağababalarına sor beni iyi tanırlar”
    yanıtını verdi.

CHP YALNIZ BIRAKTI

Hem parti içinden hem HDP’den tepkiler çoğalınca CHP, genel başkanın izinden giden belediye başkanını ortada bıraktı. CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun,
“Özcan’ın yabancılarla ilgili görüşü kendisini bağlamaktadır. CHP’nin tutumu, Genel Merkezimizle temas kurduğunda kendisine iletilmiştir. Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımızla taban tabana zıttır. Bolu Belediyesi’nin değerli meclis üyelerinin de aksi bir karar almayacağına inanıyoruz”
dedi.

Söylediklerimin arkasındayım

  • Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’nin kendi açıklamalarından rahatsız olduğunu açıkladı.
    Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un aradığını ve açıklamalarının bir bölümünden rahatsız olduklarını bildirdiğini aktaran Özcan, şunları söyledi: “Konuştuk ama ben tavrımı seçimden önce de ortaya koymuştum. Düşüncelerimin, dün söylediklerimin tamamının arkasındayım. Ben sonradan CHP’li olanlardan değilim.
    Ben bu partide gençlik kolları, ilçe başkanlığı, il başkanlığı, milletvekilliği, belediye meclis üyeliği, parti meclis üyeliği yapmış gerçek bir CHP’liyim. Benim partimle herhangi sorunum yok. Başka bir partiye geçmek gibi derdim de yok.”

Özcan’a suç duyurusu

İstanbul Barosu avukatlarından Aydın Egemen, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında yabancı uyruklu kişilere ilişkin yaptığı açıklaması nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen suç duyurusu dilekçesinde,
“Hangi yasa, bu gücü kendisine vermiştir? Hepimiz yıllardır Avrupa normlarını ülkemize entegre etme gayreti içerisindeyken, bu düşünce ile neden insan odaklı inanç terk edilerek, geriye gidiş çabasına girilmiştir?”
ifadelerine yer verildi. Şüpheli hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve
“görevi kötüye kullanmak”
suçlarından soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması talep edildi.
#Tanju Özcan
#Suriye
#CHP
#Kılıçdaroğlu
3 yıl önce