Bursa'nın Osmangazi ilçesinde düşen tek motorlu eğitim uçağında hayatını kaybeden öğrenci pilot Murat Avşar'ın (31) cenazesi, memleketi Mersin'de toprağa verildi.
Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde düşen eğitim uçağında eğitmen pilot Furkan Otkum ile birlikte hayatını kaybeden inşaat mühendisi öğrenci pilot Murat Avşar'ın cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından kara yoluyla dün gece memleketi Mersin'e getirildi. Avşar'ın cenazesi, şehir mezarlığında kılınan namazın ardından gözyaşları içinde toprağa verildi. Pilot Avşar'ın annesi Ayşe ile babası Mehmet Avşar, ayakta durmakta güçlük çekti. Cenazeye Avşar'ın pilot arkadaşları da katıldı.
UÇMAK HEP HAYALİYDİ
Oğlunun pilot olmak istediğini belirten Mehmet Avşar, "Sevdiği işti, tek motorlu uçak uçuruyordu. Belli saat ve dersler alıyordu. Normal pilot olmak için az bir aşaması vardı. Uçmak küçüklüğünden beri hayaliydi. Sık sık eğitim uçuşları yapıyordu. Bir belge daha alması gerekiyordu. O süreyi tamamlamaya çalışıyordu. Çok üzgünüz. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bu acıyı ancak yaşayan anlar" diye konuştu.
Brüksel Havayolları çalışanları üç gün greve gidiyor: Avrupa genelinde uçuşlar iptal
İstanbul'daki En İyi Liseler: 2022 İstanbul Anadolu Liseleri, Fen Liseleri, Anadolu İmam Hatip ve Teknik Lisesleri Taban Puanları Yüzdelik Dilimleri
Sayıştay Memur Alımı Başvuruları Başladı! ÖSYM Sayıştay Personel Başvuruları Nasıl Yapılır?
Türk Dünyası Kastamonu’da bir araya geldi
Mersin'de siber dolandırıcılığa altı gözaltı
Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi
Mavi Vatan'da büyük gün: Dördüncü sondaj gemisi Mersin'e ulaştı