Sınır kapılarındaki kuyruğun ucu bucağı yok: Günlerdir ülkeye girmek için bekliyorlar

Bulgaristan’ın sınır kapılarında yetersiz personel çalıştırmasına isyan eden TIR şoförleri, ülkeye girebilmek için ortalama 70-80 saat sıra bekliyor. Uzun süren bu bekleyişler ise Edirne’nin Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 15 kilometreye, Kapıkule Sınır Kapısında ise 4 kilometreye ulaşan TIR kuyruklarına neden oluyor.

Haber Merkezi İHA
Avrupa'ya açılan sınır kapılarında oluşan uzun kuyruklar TIR şoförlerini çileden çıkarıyor.

Avrupa’nın en büyük dünyanın ise ikinci büyük kara sınır kapısı unvanını elinde bulunduran Kapıkule Sınır Kapısında TIR kuyruğu 4 kilometreye ulaştı. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda da TIR kuyruğunun ucu bucağı görünemez hal alıp 15 kilometreye ulaştı. Avrupa'ya açılan sınır kapılarında kuyruk sorunu hala çözülemedi.

Sınır kapılarında hafta sonu TIR kuyruğu

Tır şoförleri yıllardır süren sorun için isyan etti

Bulgaristan’ın sınır kapılarında yetersiz personel çalıştırması sebebiyle TIR kuyruklarının oluştuğu belirtilirken, günlerdir ihracat yüklerini yurt dışına götürmek için yollarda bekleyen TIR şoförleri, mevcut durumun yıllardır aynı olduğunu söyledi.

Avrupa'ya açılan sınır kapılarında tır kuyruğu

Ortalama 72-80 saat sıra bekleyeceğiz

Kapıkule Sınır Kapısı yolunda 26 saattir beklediğini söyleyen İstanbul’dan gelen ve Belçika’ya gidecek olan TIR şoförü, Bulgaristan’a geçmek için ortalama 72-80 saat sıra bekleyeceğini ifade etti.

FOTOĞRAF 14
Sarp Sınır Kapısı'ndaki TIR kuyruğu Fındıklı'ya kadar ulaştı
Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine açılan Artvin'in Sarp Sınır Kapısı'nda, Gürcistan gümrüğünde, bölgedeki etkili kar yağışı nedeniyle 3 gün boyunca TIR girişlerine izin verilmedi. TIR'lar, Türkiye tarafında belli aralıklarla 15 kilometrelik kuyruk oluşturdu. TIR kuyruğu, Karadeniz Sahil Yolu boyunca Kemalpaşa ve Hopa ilçelerini de geçerek 40 kilometre mesafedeki Fındıklı'ya kadar uzadı.


10 saatte 2-3 kilometre gidiyoruz

Tır kuyruğunda sıranın 10 saatte 2-3 kilometre ilerleyebildiğini söyleyen başka bir TIR şoförü de, sıcak havada zorlandıklarını belirterek, “Klima açsak mazot yakıyor klima açmasak biz yanıyoruz” dedi.

Avrupa'ya açılan sınır kapılarında tır kuyruğu
Yurtdışına çıkacak tırlar Kapıkule Sınır Kapısı'nda 7, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda ise 4 kilometre kuyruk oluşturdu.Alınan bilgiye göre, ihracat yüklerini teslim edecekleri ülkelere yetiştirmek için yola çıkan tır sürücüleri, Bulgaristan'ın yoğunluğa cevap verememesi üzerine sınır kapılarında kuyruğa neden oldu.Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında bekleyen tır şoförleri yoğunluğun azalmasını bekliyor.