|

Sınır kapılarındaki kuyruğun ucu bucağı yok: Günlerdir ülkeye girmek için bekliyorlar

Bulgaristan’ın sınır kapılarında yetersiz personel çalıştırmasına isyan eden TIR şoförleri, ülkeye girebilmek için ortalama 70-80 saat sıra bekliyor. Uzun süren bu bekleyişler ise Edirne’nin Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 15 kilometreye, Kapıkule Sınır Kapısında ise 4 kilometreye ulaşan TIR kuyruklarına neden oluyor.

15:41 - 30/08/2020 Pazar
Güncelleme: 15:55 - 30/08/2020 Pazar
IHA
Avrupa'ya açılan sınır kapılarında oluşan uzun kuyruklar TIR şoförlerini çileden çıkarıyor.
Avrupa'ya açılan sınır kapılarında oluşan uzun kuyruklar TIR şoförlerini çileden çıkarıyor.
Avrupa’nın en büyük dünyanın ise ikinci büyük kara sınır kapısı unvanını elinde bulunduran Kapıkule Sınır Kapısında TIR kuyruğu 4 kilometreye ulaştı. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda da TIR kuyruğunun ucu bucağı görünemez hal alıp 15 kilometreye ulaştı.
hala çözülemedi.

Tır şoförleri yıllardır süren sorun için isyan etti

sebebiyle TIR kuyruklarının oluştuğu belirtilirken, günlerdir ihracat yüklerini yurt dışına götürmek için yollarda bekleyen TIR şoförleri, mevcut durumun yıllardır aynı olduğunu söyledi.

Ortalama 72-80 saat sıra bekleyeceğiz

Kapıkule Sınır Kapısı yolunda 26 saattir beklediğini söyleyen İstanbul’dan gelen ve Belçika’ya gidecek olan TIR şoförü, Bulgaristan’a geçmek için ortalama 72-80 saat sıra bekleyeceğini ifade etti.



10 saatte 2-3 kilometre gidiyoruz

Tır kuyruğunda sıranın 10 saatte 2-3 kilometre ilerleyebildiğini söyleyen başka bir TIR şoförü de, sıcak havada zorlandıklarını belirterek, “Klima açsak mazot yakıyor klima açmasak biz yanıyoruz” dedi.



#Edirne
#Sınır Kapıları
#Tır şşoföreri
4 yıl önce