Grup konuşmalarında önemli detay

Srebrenitsa soykırımının 21. yıl dönümü kapsamında anma töreni düzenlendi. Soykırımda hayatını kaybeden 127 kurbanın cenazesi Potoçari Anıt Mezarlığı’nda defnedildi. Başbakan Binali Yıldırım ve CHP lideri Kılıçdaroğlu da yakalarındaki çiçekle Srebrenitsa'yı andı.

Haber Merkezi Diğer
Srebrenitsa katlimanının 21'inci yılı unutulmadı.
Srebrenitsa soykırımının 21. yıl dönümü kapsamında anma töreni düzenlendi. Soykırımda hayatını kaybeden 127 kurbanın cenazesi Potoçari Anıt Mezarlığı'nda defnedildi. Törende siyasiler, din adamları, uluslararası örgütlerin temsilcileri, diplomatlar ve on binden fazla vatandaş yer aldı.

Srebrenitsa katlimanının 21'inci yılı Meclis'teki grup konuşmalarında unutulmadı. Başbakan Binali Yıldırım ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmalarını yakalarına takılan Srebrenitsa çiçeğiyle yaptı.

Bosna'daki soykırımın 21. yılı olduğunu anımsatan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bosna Savaşı sırasında Srebrenitsa ve çevresini korumak için görevlendirilen BM güvenlik güçleri ancak ve ancak bu katliama seyirci kaldı. BM, bir insanlık utancına, ayıbına imza attı. Maalesef orada savunmasız insanları korumaları gerekirken onlar bu katliama seyirci kalmayı tercih ettiler ve görevlerinin gereğini yapmadılar. Bu güvenlik güçlerini oluşturan ülkeler bugün dünyaya medeniyet dersi vermeye çalışan batılı dostlarımızdır. Onlar bölgede, Türkiye'de, terörle mücadeleye laf yetiştireceklerine, teröristlerin daha fazla insanlık dramı yaşatması için yasalarımızı değiştirme öğüdü vereceklerine, Avrupanın göbeğindeki bu insanlık suçuna karşı neden duyarsız kaldılar, neden gereğini yapmadılar, önce bunun hesabını versinler."