Hassasiyetler giderilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump’la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Suriye, terörle mücadele ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmeye ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İki lider ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususunda mutabık kalmışlardır” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Erdoğan, Down Sendromlu Özel Sporcular Futsal Milli Takımı üyelerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan ile Trump’ın, başta Münbiç’in boşaltılması olmak üzere Suriye, terörle mücadele, ikili ilişkileri ele aldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı. Görüşmenin içeriğine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Görüşmede bölgesel konuların ele alındığını ifade eden Kalın şunları kaydetti:

İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK

“NATO müttefiki ve stratejik ortak olan iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edilerek bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. İki lider, müşterek stratejik sınamalar karşısında daha yakın iş birliği yapmak için atılan adımların sürdürülmesi ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususlarında mutabık kalmışlardır.”

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray’dan da konuya ilişkin kısa bir yazılı açıklama yapıldı. Beyaz Saray’ın iki cümlelik açıklamasında şöyle denildi: ‘Başkan Donald Trump, NATO müttefiki ve stratejik ortak olarak iki ülke arasındaki güçlü ilişkinin önemini teyit etmek ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. İki lider ortak stratejik sorunlara ilişkin işbirliğini kuvvetlendirecek çabaları sürdürmeyi ve iki ülkenin de ilişkileri etkileyen kaygılarını gidermeyi taahhüt ettiler.’

  • TRUMP NORMALLEŞME İSTİYOR
  • Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün sabah AA Editör Masası’nda Erdoğan ile Trump’ın görüşeceğini aktararak, “Trump’ın da Türkiye ile ilişkileri normalleştirme arzusunda olduğunu biliyoruz. Ama sisteme de biraz daha hakim olması gerekiyor” dedi.

En renkli kabul

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Beştepe’de Down Sendromlu Özel Sporcular Futsal Milli Takımı üyelerini kabulünde renkli görüntüler yaşandı.Takım oyuncuları, Erdoğan’a adının yazdığı ve memleketi Rize’nin plaka kodu olan 53 numaralı forma hediye etti. Sporcuların çok mutlu olduklarını söylemesi üzerine Erdoğan, “Eğer ben de sizleri memnun ettiysem ne mutlu bana” dedi. Bazı sporcuların futbol topu ile hünerlerini sergilediği kabulde, takım kalecisi Hüseyin Dinç, Erdoğan’a uzun süre sarıldı. Erdoğan’ın “Sana bir atış yapayım mı?” diye sorması üzerine Dinç, “zımba gibiyim” yanıtını vererek oluşturulan kaleye geçti. Erdoğan, Dinç’e “sol ayak, sağ ayak hangisiyle atayım?” diye sordu.

MEHMETÇİK UNUTULMADI

Cumhurbaşkanı, aldığı “sağ” yanıtına rağmen topu sol ayakla sol köşeye göndermesine rağmen Dinç yine de başarılı bir kurtarış gerçekleştirdi. Kurtarış karşısında başta Erdoğan olmak üzere yanındakiler, Dinç’i uzun süre alkışladı. Dinç, takım arkadaşlarının yaptığı atışları da kurtardı. Erdoğan ve takım oyuncuları, “Türkiye” diyerek coşkulu bir şekilde tempo tuttu. Erdoğan, takım oyuncularıyla tek tek ilgilenerek, onlara antrenmanlarda kullanmaları için hediyeler verdi. Erdoğan, bir sporcunun hediye almadan önce asker selamı vermesini ise “aferin” diyerek tebrik etti. n Erdoğan, onlarla beraber Afrin’deki Mehmetçik’e selam gönderdi. Erdoğan, “Mehmetçik’e selam, yola devam. Allah onların yardımcısı olsun” derken, sporcular da asker selamı verdi. Kabule, sporcular ve teknik heyetin yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, eski dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya da katıldı.