Kızının gözü önünde eski eşini döven İbrahim Zarap hakkında iddianame hazırlandı: 18 yıl hapsi isteniyor

Samsun'da sokak ortasında 5 yaşındaki çocuğunun önünde eski eşi Emriye Metegül'ü (24) öldüresiye döven İbrahim Zarap hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "mala zarar verme" suçlarından 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı, Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinden sonra dava açılarak, duruşma günü belirlenecek.

Haber Merkezi DHA
Samsun'daki kadına şiddet olayının faili İbrahim Zarap için ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ten 18 yıl hapis isteniyor.

Eski eşi E.M.’yi sokak ortasında döverek ağır yaralayan şüpheli İbrahim Zarap hakkında, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan iddianame hazırlandı. İddianamede ağır ceza mahkemesine gönderildi. Mahkeme iddianameyi kabul ederek davayı açtıktan sonra, duruşma tarihi belirlenecek.

Samsun'da eski eşinin darp ettiği kadın: Şiddet sessiz kalındıkça çoğalıyor

Olay, 6 Mart günü saat 21.00 sıralarında Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. İbrahim Zarap, kendisinde kalan kızlarını teslim etmek için 3 sene önce boşandığı Emriye Metegül ile ilçe meydanında bir araya geldi. Zarap, burada eski eşine tekme- tokat saldırdı.

Zarap'ın, yere yığılan Metegül'ü dövdüğü anlar, çevredeki evlerden birinde yaşayan bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Eski eşi tarafından küçük çocuğunun önünde öldüresiye dövülen kadın konuştu
Samsun'da sokak ortasında eski kocasının saldırısında yaralanıp, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde müşahade altında tutulan E.M., yaşadığı korku dolu anların ardından tedavi gördüğü hastanede konuştu. E.M., 'Ben daha önce de kendisinden şikayetçi olmuştum, zaten boşanmıştık. Dışarı çıkmasını asla istemiyorum hep tutuklu kalsın' dedi.


Vatandaşların müdahale ettiği İbrahim Zarap, gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emriye Metegül ise ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Samsun'daki vahşet infial yaratmıştı: Eski kocası tarafından darp edilen kadın taburcu oldu

Adliyeye sevk edilen İbrahim Zarap ifadesinde, eski eşinin kızını bir daha göstermeyeceğini söyleyince bir anda gözünün döndüğünü ve sinir krizi geçirdiği şeklinde savunma yaptı.

Türkiye’yi ayağa kaldıran olayda şüpheli Zarap olaydan sonra kendisini durdurmak için müdahale eden kişilerden şikayetçi olduğunu söyledi. Zarap ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.


CHP’li vekilden Samsun’da darp edilen kadının başında poz: Tepkiler sonrası fotoğrafı sildi

TUTUKLU YARGILANACAK

İbrahim Zarap hakkında soruşturma devam ederken, avukatı tarafından tutukluluğuna itiraz edildi. İtiraz mahkeme tarafından görüşüldü ve reddedildi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İbrahim Zarap hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla iddianame hazırlanarak Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinden sonra dava açılarak, duruşma günü belirlenecek.


Samsun'da Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda kan donduran detaylar: İbrahim Zarap 'Öldüreceğim' diye bağırmış

Samsun'da darp edilen genç kadının annesi konuştu: Çocuğun yanına alkolle geldiği için tartışma çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddete karşı Meclis'te komisyon kurulacak

Samsun'daki vahşet ülkeyi ayağa kaldırmıştı: İbrahim Zarap, eski eşini daha önce de bıçakla yaralamış

Eski eşini sokak ortasında öldüresiye dövdü: Bunu dışarı salmayın!

Eski eşi tarafından acımasızca darp edilen kadın: Hep tutuklu kalsın istiyorum

Samsun'da eski eşi tarafından darp edilen kadın ve çocuğu koruma altında

Çocuğunun gözü önünde vahşice darp edildi: Samsun Valisi kadının son durumunu açıkladı

Bakan Selçuk’tan Samsun’daki vahşete ilişkin açıklama: Davaya müdahil olacağız

Samsun'da eski eşini öldüresiye döven cani tutuklandı