Milli Savunma Bakanı Akar: Yunanistan'ın Türkiye ile savaşmak isteyeceğini düşünmüyorum

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gündemi değerlendiriyor. Yunanistan ile ilgili yaşanan gelişmeleri değerlendiren Akar Yunanistan'ın Türkiye ile matematiksel olarak savaşacaklarını düşünmüyorum. Biz konuşalım tartışalım diyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Diğer
Arşiv - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Yunan Savunma Bakanı ile görüşmesi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, A Haber canlı yayınında gündemi değerlendiriyor. Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Sorunları aşmak kararlılığındayız

Biz Yunanistan ile Ege'de, Akdeniz'de olabildiğince sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getirmek suretiyle, konuşmak suretiyle sorunları aşmak kararlılığıyla çalışıyoruz. Ve bu noktada da bazı ilerlemeler kaydediyoruz.

Yunanistan'da postal krizi: Askere alımlar durduruldu

Bizimle savaşmak istemezler

Yunanistan'ın Türkiye ile savaşmak isteyeceğini düşünmüyorum. Matematiksel olarak uygun olmayacağının altını çizmek istiyorum. Konuşalım tartışalım diyoruz.

Adalar Lozan'a aykırı olarak silahlandırıldı

23 adanın 16'sı Lozan anlaşmasına karşı-aykırı olarak silahlandırıldı. Gayri askeri statüdeki adalar. Bunu istemek tehdit mi? Karasuları 6 mil, hava sahası 10 mil olan bir ülke yok. Biz bu kadar abartılı durumlar karşısında dahi soğukkanlılığımızı koruyoruz. Görüşelim, konuşalım diyoruz.

Türkiye-Libya anlaşmasına özendiler: Yunanistan ve İtalya MEB anlaşması imzaladı

Milli Savunma Bakanı Akar: 182 bin gencin sevki yapılacak testlerin ardından mümkün olacak

Doğu Yunanistan özerklik istiyor

YUNANİSTAN'IN AYASOFYA TEPKİSİ

Ne Yunanistan ne bir başka ülke İslam karşıtlığıyla, Türk karşıtlığıyla bir yere varamaz. Bu yapılan yanlışlar kendilerini etkiler.

Türkiye'nin seçeneği çok: Can kaybı riski olmadan Atina dahi vurabilir

Türkiye'nin adımları Yunanistan'ı korkuttu

Kendi açınızdan konuşursanız siz bizim İçişlerimize karışırsınız. Ayasofya her şeyiyle Türkiye Cumhuriyeti'ne ait. Siz bu yapıyı hiçbir şekilde dizayn etmeye kalkamazsınız.

AK Parti'den Ayasofya açıklaması: Temmuz'da gerekli adımlar atılacak

Yunanistan: Erdoğan’ın istek ve açıklamalarının arkasını getirme imkânı olabilir, biz de her türlü senaryoya hazırız

MHP Lideri Bahçeli: Ayasofya’dan ezan sesi yükselecek

Ayasofya'da 'Fetih Suresi' sesleri yükseldi
İstanbul'un Fethi'nin 567. yıl dönümü kutlamaları koronavirüs salgınının gölgesinde coşku ve heyecanla devam ediyor. Ayasofya'da düzenlenen Fetih Şöleni programında Fetih Suresi okundu.

Ayasofya tarihinde ilk: Çıplak sesle okunmuş akustik test kaydı yapıldı
Müzisyen Emre Yücelen, yaklaşık bin 500 yıllık tarihe sahip Ayasofya Müzesi tarihinde ilk kez, çıplak sesle okunmuş akustik test kayıtları gerçekleştirdi. Özel izin ile yapılan akustik testi çalışmalarında, ses ve görüntü kayıtları alınırken Ayasofya'da akustiğin bozulmaması için çekim süresince çalışanların Ayasofya içinde bulunmasına izin verilmedi. Ayasofya kubbesi altında ikili ezan, müezzin mahfilinde saba makamı ezan, mihrapta Fetih ve Nasr sureleri hiçbir ses sistemi desteği olmadan, çıplak ses ile okundu.