Tarihte aranan kitaplarda bulunuyor

Kitapseverlerin merakla beklediği Üsküdar Kitap Fuarı 5. kez başladı. Her yaştan okurun bulunduğu fuarda 130 yayınevi, 250 yazar yer alıyor. Edebiyat, din, bilim, siyaset alanında meraklı okurların tarih kitaplarına ilgisi dikkat çekiyor.

İlker Nuri Öztürk Yeni Şafak
Üsküdar Kitap Fuarı, 17 Şubat’a kadar kitapseverleri bekliyor.

Türkiye’nin önde gelen 130 yayınevi ve markanın yer aldığı 5. Üsküdar Kitap Fuarı, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı. Organizasyonda 250 yazar imza günü ve söyleşi etkinliklerinde okurla buluşacak.

MERAKIMIZ ARTTI

Edebi, sosyal, dini, siyasi geçmişi öğrenmek isteyen okurların tarih kitaplarına ilgi gösterdiğini anlatan Pınar Yayınları’ndan Aydanur Yılmaz, “Filmler, diziler ve medyanın etkisiyle varolan tarih merakımız arttı. II. Dünya Savaşı, Amerika ve İsrail dikkatleri çekiyor. Her yaştan okur farklı kitaplarda güzel bir hareketlilik sağladı. Yakın tarihte Roger Garaudy, sosyal tarihte Byung Chul Han tercih ediliyor. Fuat Sezgin’den Bilim Tarihi Sohbetleri, yazar ve siyasetçi biyografileri, siyer kitapları ve cumhuriyet tarihi de ilgi görüyor” dedi. Kronik Kitap’tan Cansu Yılmaz öğrencilerin tarihe ilgisine dikkat çekerek Türk Savaş Sanatı ile İlber Ortaylı’nın kitaplarının rağbet gördüğünü söyledi.

İNTERNETTE GÖRÜYORLAR

Osmanlı ve Selçuklu tarihine ilginin tarihi roman satışlarını arttırdığına değinen Ötüken Neşriyat sorumlusu Yakup Öztürk, Nihal Atsız’ın Bozkurtlar kitabının son dönemde ilgi gördüğünü söyledi. Mihrabad Yayınları’ndan Hasan Alakaş, “Merak eden, araştıran, soru soran okur Ertuğrul Gazi, Yavuz Selim gibi tarihi romanlara ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı. Büyüyenay Yayınları editörü Eren Yavuz ise “Kalabalığın okuyuculardan oluşması sevindiriyor. Ziyaretçiler genelde internette gördükleri yeni çıkan kitapları soruyorlar” dedi.

  • Geleneği olan bir fuar
  • Son yıllarda artış gösteren internet satışlarının fuarları etkilemediğine değinen Ketebe Yayınları sorumlusu Ender Yorum, şöyle konuştu: “Burası, okuyucunun hafızasında yer eden, geleneği olan bir fuar. İnternet satışları artsa da fuarlar okur yazar buluşmaları açısından verimli oluyor. Mevcut siyasi gelişmelerin neticesi olarak tarih kitapları ilgi görüyor. Araştıran ve kitaplar hakkında fikir sahibi bir kalabalık var.”

Uygarlık ırmağından beslenelim