Pazar yolu yardım dolu

Diyarbakır’da Kayapınar Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, haftada bir gün pazarda alışveriş yapan büyüklerinin poşetlerini taşıyarak takdir topluyor. Mehmet Ağaçtutan, “Elimizden pazar poşetlerini alıp, yükümüzü hafiflettiler, bir kardeş ve evlat gibi” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Öğrencilerin yardımseverliği vatandaşların yüzünü güldürdü.

Diyarbakır’da Kayapınar Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, uygulanan bir proje kapsamında pazar alışverişi yapan büyüklerine “iyilik” için adeta seferber oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği iş birliğiyle öğrencilere iyilik, yardımlaşma ve paylaşma duygularını benimsetmek amacıyla hayata geçirilen “Pazar Yolu İyilik Dolu” projesi doğrultusunda Kayapınar Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerden 20 kişilik gönüllü bir ekip oluşturuldu. Gönüllü öğrenciler, beraberlerinde 5 öğretmen ve 3 idareci eşliğinde haftada bir gün okul yakınında kurulan pazara giderek, alışveriş yapan vatandaşların poşetlerini evlerine ve arabalarına kadar taşıyor. Öğrencilerin, bu yardımseverliği takdir topluyor.

SOSYAL MEDYADAN UZAKLAŞMAK GEREK

Projede yer alan öğrencilerden Uğurcan Arıslı, “Bu yardımı Allah rızası için yapıyoruz. Bu tür projelerde bütün gençlerin yer alması gerekir. Bilgisayar, telefon ve sosyal medyadan uzaklaşıp, yardımlaşma duygusunu tatmalıyız. Bu gerçekten çok mükemmel bir duygu” dedi. Vatandaş Türkan Türe, pazar alışverişi yaparken öğrencilerin kendisine yardımcı olduğunu dile getirdi. “Projeden etkilendim. Gençlerin elimizden poşetleri alıp taşıması çok güzel bir şey. Özellikle yaşlılara yardım etmeleri çok güzel bir duygu” ifadelerini kullandı. Mehmet Ağaçtutan da alışveriş yaparken öğrencilerden bu projeyi öğrendiğini anlatarak, kendisine yardımcı olunmasından çok etkilendiğini söyledi. Projeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ağaçtutan, “Elimizden pazar poşetlerini alıp yükümüzü hafiflettiler, bir kardeş ve evlat gibi. Poşetleri eve kadar taşıdılar. Çocukluk dönemimizde büyüklere ve yaşlılara yardım ediliyordu. Böyle yardım etmeleri bana eski günleri hatırlattı” diye konuştu.

Nusret paylaştı: Beğeni yağmuruna tutuldu