ÖSYM 2022 ALES sınav giriş yerleri belgesi yayımlandı!

2022-ALES/2 sınavının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Bilindiği üzere ALES/2 başvuruları 24 Haziran tarihinde alınmıştı. Başvurularını tamamlayan adaylar ALES sınavı ne zaman sorusunu sorguluyor. ALES/2 tarihi ne zaman? ÖSYM 2022 ALES sınav giriş yerleri belgesi yayımlandı mı? Sınava sayılı günler kala adaylar ALES/2 sınav giriş yerleri merakla bekleniyordu. ALES sınav giriş yerleri açıklandı.
İşte ALES/2 sınav giriş yeri sorgulama...

Haber Merkezi Yeni Şafak
ALES/2 2022

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanan ALES sınavı ne zaman merak ediliyor. ÖSYM yeni sınav takvimine göre ALES/2 sınavının giriş belgeleri yayınlandı. ÖSYM tarafından önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan ALES sınavı için giriş yerleri erişime açıldı. Adaylar ÖSYM AİS aracılığıyla sınav yerlerini sorgulayabiliyor.

ALES 2 NE ZAMAN YAPILACAK?

2022 yılının ikinci ALES sınavı 21 Ağustos 2022 günü saat 10:15'de gerçekleştirilecek.

ALES 2 SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

ALES sınavı için giriş yerleri erişime açıldı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada: 21 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

ALES 2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES 2 sonuçları 9 Eylül 2022 tarihinde açıklanacak.

ALES KAÇ SAAT SÜRECEK?

Sayısal ve sözel testlerde oluşan ALES sınavı saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır.

Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak, başladı mı?