Bitlis Seçim Sonuçları 2024 - Bitlis Belediye Başkanı Kim Oldu? Kim Kazandı? - Bitlis Oy Oranı

Bitlis ilinde gerçekleşen yerel seçimlerin sonuçları, 31 Mart 2024 Pazar günü oy verme işlemlerinin sona ermesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanacak. Bu sonuçlar arasında kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonuçları, açılan sandık oranları, ilçelerdeki seçim sonuçları, partiler ve ittifaklar bazında oy dağılımları, belediye başkan adaylarının oy oranları gibi detaylar yer alacak. 2024 Bitlis seçim sonuçları, Yeni Şafak'ın seçim sonuçları ekranında da canlı olarak takip edilebilecek.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bitlis yerel seçim sonuçları 2024

Bitlis yerel seçim sonuçları ilan ediliyor. YSK seçim yasaklarının kalkmasının ardından illerin ve ilçelerin seçim sonuçları kamuoyuna duyurulacak. Vatandaşlar ikamet ettikleri illerin belediye başkanlarının kimler olduğuna yönelik araştırmalarını sürdürüyor. İşte 2024 yerel seçim sonuçları

BİTLİS 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart akşamı sayım işleminin başlamasıyla birlikte Bitlis il ve ilçelerinde hangi parti ve aday yüzde kaç oy aldı sorusu cevabını bulmaya başlayacak. İl ve ilçeler bazında Bitlis yerel seçim sonuçları YSK'nın yayın yasağını kaldırmasının ardından yenisafak.com seçim sonuçları ekranında olacak. Haritalı seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden yasağın kaldırılmasıyla birlikte parti ve adayların yüzde kaç oy aldığını sorgulayabilirsiniz.

BİTLİS 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

31 MART OY VERME SAATLERİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini 1 saat erkene aldı.


Adıyaman, Ağrı, Bitlis, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzincan, Bitlis, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Bitlis, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Bitlis, Kilis’te oy verme işleminin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00,


Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.


SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

31 Mart yerel seçim sonuçları sayım işleminin tamamının sona ermesi ardından belli olmaya başlayacak. Ancak kesin sonuçlar Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan itirazların da değerlendirilmesinin ardından seçimi takip eden günlerde ilan edilecek.


https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor