Malatya Hekimhan Seçim Sonuçları 2023

2023 Malatya Hekimhan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları belli oluyor. Yurtiçi ve yurtdışı toplamda yaklaşık 65 milyon vatandaş oy kullanacak. Oy kullanma saat 08.00’de başlayacak ve 17.00’de bitecek. Peki Doğu Anadolu Bölgesi Malatya Hekimhan ilçesinde seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? İl il, ilçe ilçe Türkiye seçim sonuçları, ittifakların oy oranları, adayların oy oranlar ve milletvekili listeleri canlı olarak Yeni Şafak Seçim sayfasında. 2023 Malatya Hekimhan Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Oğan'ın oy oranları, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve ittifakların il il oy oranları ve seçim sonucu için haberimize bakabilirsiniz.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Malatya Hekimhan Seçim Sonuçları 2023

2023 Seçimleri 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 14 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından 2023 Cumhurbaşkanlığı genel seçim sonuçları ve 2023 Milletvekili genel seçim sonuçları açıklanacak. 2023 Malatya Hekimhan İttifak seçim sonuçlarına ve partilerin oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Malatya Hekimhan Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

2023 SEÇİM SONUÇLARI

2023 MALATYA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

2023 MALATYA MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİM SONUÇLARI

2023 HEKİMHAN SEÇİM SONUÇLARI

2023 MALATYA HEKİMHAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

Malatya Hekimhan Hakkında: Nüfus, Coğrafi ve Tarihi

Malatya'nın ilçelerinden biri olan Hekimhan, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer almaktadır. İl merkezine 46 kilometre uzaklıkta bulunan Hekimhan'ın tarihi, eski çağlara kadar uzanmaktadır. İlçenin tarihi kalıntılarından anlaşıldığına göre, Hekimhan'da M.Ö. 3000'lere kadar dayanan bir yerleşim bulunmaktadır. Hitit, Asur, Urartu, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Hekimhan, tarihi boyunca önemli bir ticaret merkezi olarak da bilinmektedir.

Hekimhan, Malatya ilinin en büyük ilçelerinden biridir ve yüzölçümü bakımından da oldukça geniştir. İlçe, batısında Kayseri, kuzeyinde Sivas, doğusunda Elazığ ve güneyinde de Malatya merkez ilçesiyle çevrilidir. Rakımı 1300 metre olan Hekimhan, kışları oldukça soğuk ve karlı, yazları ise sıcak ve kurak bir iklime sahiptir. İlçede genellikle tarım ve hayvancılık faaliyetleri yapılmaktadır.

Hekimhan'ın 2021 yılı verilerine göre yaklaşık nüfusu 52.000'dir. İlçede toplam 64 mahalle bulunmaktadır. Bu mahalleler arasında en kalabalık olanları ise Çaybaşı, Sarıçiçek, Cumhuriyet, Gültepe, Kızılcakese ve Güneşli mahalleleridir. Hekimhan, ayrıca tarihi Taşhan, Ulu Camii, Sitti Zeynep Türbesi, Köprülü Han ve Bakırcılar Çarşısı gibi turistik yerlere de sahiptir.

Hekimhan ilçesi, tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve tarım ürünleriyle önemli bir ilçedir.

Oy Nasıl Kullanılır?

1- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

2- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

3- Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

4- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

5 - Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

6- Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

SEÇİMDE KİMLER OY KULLANAMAZ?

  1. 18 yaşı doldurmayan kişiler,
  2. Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,
  3. Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.
  4. Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,
  5. Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

OYLAR HANGİ HALLERDE GEÇERSİZ SAYILACAK?

Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.

“EVET” ya da “TERCİH” mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

NÜFUS CÜZDANI BULUNMAYAN SEÇMEN OY KULLANABİLECEK Mİ?

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

OY VERİRKEN SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI BULUNMASI ŞART MI?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK’nın internet sitesinden de öğrenip oyunu kullanabilecek.


14 Mayıs 2023 Malatya Doğanyol Seçim Sonuçları

Malatya Doğanşehir Seçim Sonuçları 14 Mayıs 2023

2023 Malatya Darende Seçim Sonuçları

Malatya Battalgazi Seçim Sonuçları 2023