Sakarya Seçim Sonuçları 2024 - Sakarya Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Sakarya Oy Oranları Sonuçları

Sakarya yerel seçim sonucu, Sakarya büyükşehire ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. Sakarya'da büyükşehir belediyesini kim kazandı, Sakarya belediye başkanı kim oldu? Sakarya hangi partide? soruları 796.924 seçmenin olduğu ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte Sakarya yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Sakarya Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

31 Mart 2024 Sakarya Yerel Seçimleri doğrultusunda halk, belediye başkanını seçmek için sandık başına gitti. Sakarya yerel seçim sonuçları 2024 sandıkların açılmasıyla belirlenirken, kullanılan toplam oy sonucuna göre partilerin belediye başkan adaylarının oy oranları da belli olacak. Sakarya'da kazanan belediye başkan adayı, açılan sandık sonuçları YSK’nin seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netleşecek. İşte Sakarya 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları sorgulama sayfası

https://www.yenisafak.com/yerel-secim-2024/widget/tum-sonuclar?platfor

Sakarya Seçim Sonuçları 2024

31 Mart Sakarya yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin tamamlanmasının ardından belli olmaya başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Sakarya 2024 seçim sonuçları, adayların ve partilerin oy oranları ile 31 Mart 2024 yerel seçim sonucuna göre Sakarya belediyesini kim kazandı, belediye başkanı kim oldu? sorusun cevabı da netlik kazanacak.

SAKARYA SEÇİM SONUÇLARI 31 MART 2024

Sakarya Belediye Meclis Üyesi Sonuçları 31 Mart 2024

Sakarya İlçeleri Seçim Sonuçları 31 Mart 2024

Sakarya Belediye Başkanı Adayları 2024

  1. Yusuf Alemdar AK Parti
  2. Azize Çeroğlu CHP
  3. Selçuk Kılıçaslan İYİ Parti
  4. Engin Güleser DEM
  5. Ömer Abdullah Ayhan SP

Sakarya 2024 yerel seçim sonuçları adayların oy oranları

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Sakarya'da AK Parti adayı Yusuf Alemdar, CHP adayı Azize Çeroğlu ne kadar oy aldığı, adayların oy oranları, anlık oy dağılımları ile belediye meclisi seçim sonuçları ile AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM, Yeniden Refah Partisi olmak üzere seçime katılan partilerin kazandıkları meclis üyesi sayılarına Yeni Şafak seçim sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sakarya seçim sonuçları belediyeyi hangi partinin adayı kazandı?

Sakarya seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde AK Parti'nin adayı Ekrem Yüce %65 oy oranı ile Sakarya büyükşehir belediye başkanı seçilmişti. İYİ Parti'nin adayı Cihan Kolip ise oyların %27,6'sını almıştı.

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.

YSK kurallarına göre oyların geçerli ve geçersiz sayıldığı durumlar: İşte oy kullanmanın püf noktaları