Çerçevesiz ekran, komple metal kasa!

5GB RAM'li ilk Android olacak Vivo X6'dan 'yok artık' dedirten bir sızıntı daha!

Erdem Gükrer Yeni Şafak
Yakın gelecekte tanıtılacak modeller içerisinde en büyük merakla beklenenlerden birisi hiç kuşkusuz Vivo'nun yeni amiral gemisi X6.

Bildiğimiz gibi 4GB sistem RAM'i ve 1GB da GPU RAM'i olmak üzere toplamda 5GB RAM'e evsahipliği yapacak olan model bu açıdan bir ilk olacak olmasının yanında 10 çekirdekli Helio X20 yongasetinden tutun, parmak izi okuyucusuna ve dahası hi-fi ses yongasıyla desteklenen çift kanal hoparlörüne kadar oldukça tatminkar özelliklere sahip.

Dahası phoneradar tarafından aktarılan gelişmeye bakarsak hepsinin üzerine bir de çerçevesiz ekran ve %98 oranında metal kasa tasarımıyla gelecek.

Bu arada 6-inç'lik (2560x1440) bu dev ekranın aynı iPhone 6S'teki gibi Force Touch desteğine de sahip olacağının altını çizelim. 2.5D formundaki ekran camı da cabası.



Önümüzdeki ayın başlarında satışa sunulması beklenen modelin Çin sertifikasyon kurumu TENAA'nın onayından geçmesinin de eli kulağında olsa gerek.

Açıkçası bizde bundan daha fazla merak uyandıran hiçbir telefon yok an itibarı ile! Eğer uygun bir fiyatlandırma ile gelirse doğrudan Çin'den vereceğiz siparişi. Sonra da incelemesini paylaşacağız tabii ki. :)