Dünyanın en değerli markası yine o seçildi

Yapılan araştırmanın sonucunda dünyanın en değerli markası yine değişmedi. Geçtiğimiz sene listede lider konumunda olan Apple, bu yıl yakaladığı yüzde 3’lük büyüme rakamları ile yine liderlik koltuğunu kimseye kaptırmadı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bu yılda en değerli markalar arasında liderlik koltuğunu kaptırmadı.

Dünyanın en değerli markaları arasında kızışan rekabet geçen yıl artarak devam ediyor. Teknoloji alt yapılarını her geçen sene arttıran teknoloji devleri ise bu sayede dünya pazarında yüz milyarlarca dolar değere ulaşıyor ulaşmaya da devam ediyor. Bu da firmaların marka değerlerinin artmasına neden oluyor.

Marka değeri denince teknoloji firmaları listenin başına yerleşmeye başladı. ABD’li teknoloji devi ise yıllardır listenin başını kimseye kaptırmamak için tüm kozlarını oynamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz sene listenin ilk sırasında yer alan Apple, bu sene de Danışmanlık şirketi Interbrand’ın yaptığı araştırmada zirveyi kimseye bırakmadı. Marka değerini bu yıl yüzde 3 arttıran Apple tam 184 milyar dolar değere ulaştı. Apple’ı ise bu yıl yüzde 6’lık bir büyüme potansiyeli ile takip eden Google, marka değerini 141 milyar dolara çıkardı. 3. sıraya yerleşen Microsoft ise yüzde 10'luk bir artış ile 79 milyar dolarlık bir marka değerine ulaştı.

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden biri olan Microsoft’un listenin başında yer alamamasının nedeni ise firmanın telefon pazarında istenilen başarıyı yakalayamamasından kaynaklanıyor. Apple’ın en büyük rakibi Samsung ise 56 milyar dolarlık marka değeri ile 6. Sırada yerini aldı.