Ford ve Google'dan yeni iş birliği: Milyonlarca araca Android desteği geliyor

Ford ve Google, Android'i 2023'ten itibaren milyonlarca araca entegre etmek için önemli bir iş birliği yapıyor. Şimdilik ilk etapta hangi araçların Android ile güncelleneceği belli değil. Fakat zaman içinde hemen her model için güncelleme bekleniyor.

Yunus Emre Şahin Yeni Şafak
Ford

Amerikan otomotiv devi Ford, Android'i milyonlarca araca entegre etmek için Google ile yeni bir anlaşma imzaladı. Şirket, dün paylaşılan bir Medium gönderisinde yapay zekânın kullanıldığı tesisleri modernize etmek; bulut hizmetlerini kullanmak ve yeni perakende deneyimlerini geliştirmek için ortaklık kurulduğunu duyurdu.

Hangi otomobillere geleceği şimdilik belli değil

Ortaklık aynı zamanda Ford'un 2023'ten itibaren araçları için temel işletim sistemi olarak Android Automotive'i kullanacağı anlamına geliyor ve bu da oldukça önemli bir haber. Ford, her yıl milyonlarca araç satıyor ve bu gelişmeyle birlikte Android Auto dünyadaki milyonlarca sürücünün parmaklarının ucuna geliyor.

Android'in açık kaynak doğası sayesinde, yazılımı çalıştıran milyonlarca araba, birdenbire bağımsız geliştiriciler için önemli bir fırsat haline geliyor. Ford ise şu anda Android'in hangi araçlara geleceği hakkında bilgi vermiyor.

Android 12'de renklerin özel olarak değişmesini sağlayan bir tema sistemi geliyor