Kabin memuru maaşları

Türk Hava Yolları THY kabin memuru ve pilot alımı yapacak. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi THY’nin işe alım şartlarına ilişkin, 2023 yılında 2 bin 600 yeni kabin memuru ve 1200 yeni pilot alacaklarını ifade etti. Peki THY kabin memuru maaşı ne kadar? Türk Hava Yolları pilot maaşı kaç TL? Kabin memuru ne iş yapar, nasıl olunur?

Kabin memuru maaşı ne kadar?

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, "2003'te bizim kabin memuru sayımız 1.579'du. 2022'ye geldiğimizde 8 kat büyüyerek 12 bin 841 kabin memurumuz var halihazırda çalışan. Önemli bir rakam vereyim, biz 2023 yılında 2 bin 600 yeni kabin memuru alacağız.

Kabin memuru maaşı ne kadar?

2022 yılı için kabin memuru maaşları değişiyor. Maaşlar tamamen nitelik, Eğitim seviyesi ve tecrübeye göre değişiklik gösteriyor. Ortalama Kabin Memuru Maaşları şöyle:

THY kabin memuru başvuru şartları neler?

THY kabin memuru yaş boş fiziki şartları neler?

- Kadınlar için 160-180 cm arası, erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (Boy-kilo ölçümleri, Türk Hava Yolları veya Türk Hava Yolları’nın belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılmakta olup Ortaklığımız tarafından belirlenen oranlara uygun olmalıdır.)

- Türk Hava Yolları Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing ve yara/yanık/leke benzeri kalıcı iz bulunmamak (Bu konudaki görselimizi incelemek için lütfen tıklayınız. Beyaz renkli bölgelerde dövme, piercing ve yara/yanık/leke benzeri kalıcı iz bulunmaması gerekmektedir.)

Kabin Memuru Ne Demek?

Kabin memuru; yolcuların, havayolu firmasının belirlediği güvenlik ve konfor standartlarına uygun bir şekilde seyahat etmesini sağlar.

Kabin Memuru Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Yurt içi ve yurt dışı destinasyonlara yapılan uçuşlar sırasında, yolcuların rahatı ve güvenliğini sağlamakla görevli olan kabin memurunun diğer sorumlulukları şunlardır;

Kabin memuru nasıl olunur?

Kabin memuru olmak için iki yıllık eğitim veren Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri önlisans programından mezun olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca, bu görevi yapacak kişilerin adli sicil kaydının bulunmaması gerekmektedir.

ÖZGÜN
Kamu kurumu personel alımları Resmi Gazete’de!