BIST 100 küresel iyimserlikle günü yükselişle tamamladı
18:40, 20/11/2025, Perşembe
AA

Borsa İstanbul, pozitif seyirle günü kazançla tamamladı.
BIST 100 endeksi, küresel piyasalardaki iyimser havanın etkisiyle günü yüzde 0,70 yükselişle 10.979,73 puandan tamamladı. İşlem hacmi 125,5 milyar liraya ulaşırken, bankacılık endeksi öne çıktı; bilişim ise en çok değer kaybeden sektör oldu. Madencilik yüzde 3,83 ile günün en güçlü performansını sergiledi. Analistler yarın açıklanacak PMI verileri ve ECB Başkanı Lagarde'ın konuşmasının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını belirtiyor.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,70 değer kazanarak 10.979,73 puandan tamamladı.
BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 75,82 puan artarken, toplam işlem hacmi 125,5 milyar lira oldu.
Bankacılık endeksi yüzde 1,41 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,12 değer kaybetti.
Sektör endeksleri arasında en fazla yükselen yüzde 3,83 ile madencilik, en çok değer kaybeden yüzde 1,08 ile bilişim oldu.
Küresel piyasalarda, ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın beklentileri aşan bilançosunun teknoloji hisselerine yönelik düzeltme endişelerini hafifletmesi ve işgücüne dair veri akışı fiyatlamalar üzerinde etkili olurken, pozitif bir seyir izleniyor. BIST 100 endeksi de küresel piyasalara paralel olarak pozitif başladığı günü alıcılı bir seyirle tamamladı.
Yurt içinde açıklanan verilere göre ise tüketici güven endeksi, kasımda aylık bazda yüzde 1,6 artışla 85 oldu.
Analistler yarın yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi ve finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülüklerinin, yurt dışında ise dünya genelinde yayınlanacak imalat sanayi, hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri ve Avro Bölgesinde Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının yanı sıra yoğun veri gündeminin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.050 ve 11.150 seviyeleri direnç, 10.900 ve 10.800 puanın ise destek konumunda bulunduğunu ifade etti.

Ekonomi
21 ilde emekli sayısı çalışan sayısını geçti: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'bu bir felaket' diyerek uyarmıştı işte alarm veren o şehirler

Ekonomi
Bakanlık harekete geçti: Kasım indirimlerindeki 'yüzde 80 indirim' tuzağı mercek altında

Ekonomi
Türk Donanmasının yumruğu güçleniyor: MKE’nin milli 127 mm deniz topu kritik eşiği aştı
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.