Irak'tan terör örgütü PKK'nın 'silah bırakma' sürecine destek: Irak ve Türkiye'nin güvenliğini pekiştirecek

21:32, 11/07/2025, Cuma
AA
Irak'tan terör örgütü PKK'nın 'silah bırakma' sürecine destek: Irak ve Türkiye'nin güvenliğini pekiştirecek
Irak Dışişleri Bakanlığı terör örgütü PKK'nın "silah bırakma" sürecine destek verdi.

Irak Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın silah bırakma sürecini başlattığını duyurmasını memnuniyetle karşıladı. Bu sürecin Ankara ve Bağdat arasındaki ortak güvenlik tehditlerinin ele alınmasına katkı sağlayacağı ve Irak ile Türkiye'nin güvenliğini pekiştireceği ifade edildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu adımın Türkiye ile Irak arasında işbirliği ve güven temelli yeni bir sürece kapı aralayabileceği belirtilerek PKK'lı bir grubun silahlarını imha etmesi
"Kırk yılı aşkın süredir devam eden çatışmaların ardından atılmış önemli bir adım.”
olarak nitelendirildi.

Bunun bölgesel istikrarın sağlanması açısından önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, Irak'ın PKK'nın silah bırakma sürecine tam destek verdiği kaydedildi.

Bu sürecin Ankara ve Bağdat arasındaki ortak güvenlik tehditlerinin ele alınmasına katkı sağlayacağı ve Irak ile Türkiye'nin güvenliğini pekiştireceği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, bu durumun Irak ve Türkiye için “güvenlik ile kalkınmayı önceleyen yapıcı bir bölgesel diyalog platformuna dönüşmesinin beklendiği” aktarıldı.


IKBY Başkanı Barzani'den PKK'nın silah bırakma sürecine destek
Dünya
IKBY Başkanı Barzani'den PKK'nın silah bırakma sürecine destek
İşte o tarihi anlar: Aralarında Bese Hozat'ın da olduğu 30 kişilik terörist grubu silahlarını tek tek yakarak imha etti
Gündem
İşte o tarihi anlar: Aralarında Bese Hozat'ın da olduğu 30 kişilik terörist grubu silahlarını tek tek yakarak imha etti
Ersin Çelik: Silahlar da PKK'yı bıraktı
Gündem
Ersin Çelik: Silahlar da PKK'yı bıraktı
PKK bugün silah bırakmaya başlıyor
Gündem
PKK bugün silah bırakmaya başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıl önce verdiği söz gerçek oldu: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde adım adım
Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıl önce verdiği söz gerçek oldu: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde adım adım

Başlıklar :IrakPKKTerörSilah
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026