|

Sabotajın merkezi CHP: CHP’li Banu Özdemir’in Suriye PKK’sına destek mesajları ortaya çıktı

İzmir’de caminin telsiz sistemine girilerek “Çav bella” çalınması büyük infiale yol açtı. Ancak CHP’liler işi pervasızlığa vurdu. CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, görüntüleri gurur duyarcasına sosyal medyada paylaşıp, “Şaka bir tarafa, İzmir Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca gibi birçok ilçede farklı camilerden Çav Bella çoklu müzikal nota çalındığı videolarını gördük” dedi. 30 Ağustos’ta da CHP’li İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, cami hoparlöründen şarkı çalınmasına sahip çıkmıştı.

Fatih Özer
01:00 - 22/05/2020 Cuma
Güncelleme: 01:18 - 22/05/2020 Cuma
Yeni Şafak
CHP’li Banu Özdemir’in PKK'ya destek verdiği ortaya çıktı.
CHP’li Banu Özdemir’in PKK'ya destek verdiği ortaya çıktı.

CHP’li belediyeler İslami değerlere hakaret ve saldırılarını Müslümanların kutsal mekanı camilere taşıdı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda cami hoparlöründen ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ şarkısı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ise ‘İzmir Marşı’ çalınmasının ardından bu kez İzmir’in birkaç belediyesindeki camilerden İtalyan partizanların söylediği bir şarkı olan ‘Çav Bella’ çalındı. Çarşamba günü saat 17.00 sıralarında meydana gelen çirkin provokasyona vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Sosyal medyada oluşan infiale rağmen CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, camideki Çav Bella görüntülerini gurur duyarcasına şu ifadelerle paylaştı: “Şaka bir tarafa, İzmir Karşıyaka, Konak, Bornova, Buca gibi birçok ilçede farklı camilerden Çav Bella çoklu müzikal nota çalındığı videolarını gördük.”



***



TÜRKİYE AYAKTA

Merkezi sisteme sızan provokatörlerin cami hoparlöründen İtalyan marşı çalması Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Ses sistemine yasa dışı bir şekilde girerek müdahalede bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez. Mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanları derinden yaralayan bu olayla ilgili suç duyurusunda bulunulmuş, bu provakatif eylemi gerçekleştiren, bu çirkin eyleme ilişkin videoları övücü ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşanlar hakkında yetkili merciler tarafından soruşturma başlatılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak konunun sonuna kadar arkasında olacağız” mesajını yazdı. İzmir Müftülüğü de merkezi ezan sistemine yasa dışı bir şekilde girilerek sabotaj yapılmasına ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. ‘Dini değerleri alenen aşağılama’ suçu kapsamında re’sen soruşturma başlatan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da saldırganlar ve sözkonusu görüntüleri övücü ifadelerle paylaşanlar hakkında inceleme yapıldığını duyurdu.

CHP BUNU HEP YAPIYOR

CHP yönetimindeki belediye sınırları içerisinde yaşanan ‘Çav Bella’ skandalı ilk değil. 30 Ağustos kutlamaları sırasında Afyonkarahisar’ın CHP’li İhsaniye Belediyesi’nde de benzer bir sabotaj yaşanmıştı. Kutlamaların yapıldığı sırada belediyenin çaldığı ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ şarkısı Merkez Cami hoparlöründen yankılanmış, belediye başkanı Tunay Türkmen ise tuhaf bir savunma yaparak sesin camiden gelmediğini iddia etmiş, ardından olayın görüntülerini görünce şunu demişti: “O zaman frekans karışmıştır. Kötü bir şey çalmıyor ki burada, ne var yani bugün 30 Ağustos. Bugün ne kutluyoruz, Atatürk’ü kutluyoruz...” 23 Nisan’da ise İzmir- Karşıyaka’da Hacı İhsan Gültekin Cami hoparlöründen de İzmir Marşı yayınlanmıştı.

İkinci provokasyon


  • İzmir’de kimliği belirsiz kişiler dün yeni bir provokasyona imza attı. Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı camilerden bu sefer Selda Bağcan’ın bir şarkısı yayınlandı. İkinci provokasyon üzerine Müftülük merkezi ezan sistemi uygulamasına son verdi. Bazı sosyal medya hesaplarından, kentteki bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapıldığı paylaşımları üzerine İzmir Müftülüğü’nden açıklama yapıldı.
  • GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI
  • Müftülük, önceki yaşanan olayın ardından dün de ildeki bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılması nedeniyle inceleme başlatıldığını ve bu konuda suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “20 Mayıs çarşamba günü ilimizdeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden yapılan müzik yayınından sonra bugün yine Bornova ve Bayraklı ilçelerimizdeki bazı camilerimizde yine aynı tarzda bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Yaşanan bu olayın ardından konu adli mercilere intikal ettirilmiştir. Diğer taraftan söz konusu saldırılar aydınlığa kavuşturulana kadar, tedbir amaçlı olmak üzere İzmir’de merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir süreyle son verilmiştir.”

Gözaltına alındı

Camideki Çav Bella görüntülerini sosyal medya hesabından gurur duyarcasına paylaşan CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, başlatılan soruşturma kapsamında CHP’li Özdemir’in gözaltına alınmasıyla ilgili “(..) bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak görev yapan Banu Özdemir Türk Ceza Kanunu’nun 216/3 maddesi kapsamında ‘Dini değerleri alenen aşağılamak’ suçundan gözaltına alınmıştır” açıklamasını yaptı. ‘Paylaşımını yaptığı çeşitli camilerdeki görüntülerin kısa sürede nasıl eline ulaştığı’ sorusu yöneltilen CHP’li Özdemir’in cep telefonu incelemeye alındı. Özdemir’in camilerdeki müzik yayını esnasında görüşme yapıp yapmadığının da araştırıldığı öğrenildi. Ayrıca aynı soruşturma kapsamında 1 kişinin daha gözaltına alındığı, bu kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

TELSİZ SİSTEMİNE GİRİLMİŞ

İzmir’de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce camilerin merkezi sistemine girilerek müzik yayını yapılmasını değerlendiren İzmir Müftüsü Recep Şükrü Balkan, olayın ‘profesyonel işi’ olduğunu söyledi. “Maalesef, telsiz sistemiyle çalışan merkezi sistemimizin frekansına şifreyi kırmak suretiyle girilip profesyonelce yapılan bir saldırıyla karşı karşıya kaldık” diyen Balkan, saldırının kendilerini çok üzdüğünü kaydetti. Balkan, “Bunlar kim olduklarını bilemediğimiz art niyetli kişiler, kimsenin günahını da almak istemiyoruz. Mübarek Ramazan ayında bizim kutsallarımıza, dini değerlerimize bu kadar saygısızlık yapılmasını da anlamış değiliz. Her türlü inceleme yapılıyor. İnşallah bu milletin dini değerlerine bu saygısızlığı yapanların gerekli cezayı almalarını istiyor ve bekliyoruz” dedi. Sabotaja İzmir’de her kesimden tepki yağdığını anlatan Balkan, “Gayrimüslim vatandaşlarımızdan bile telefon açıp tepkisini ortaya koyanlar oldu. Birkaç kişinin yaptığı bu densizliği bütün İzmir’e mal etmenin yanlış olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Bir saldırı da Almanya’da PKK’dan

  • İzmir’de camilerin hoparlörüne sızan İslam düşmanları Almanya’da ise yine mabedin kendisini hedef aldı. Terör örgütü PKK yandaşları, Bonn kenti yakınlarındaki Eitorf beldesindeki bir caminin duvarına sprey boyayla örgüt propagandasını içeren ifadeler yazdı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Eitorf Merkez Camii’ne gece 01.30 sularında gerçekleştirilen saldırı cemaat tarafından fark edildi. DİTİB Eitorf Merkez Camisi Dernek Başkanı İrfan Saral, cami duvarına terör örgütü propagandası yazıldığının fark edilmesiyle saldırıyı derhal bildirdikleri polisin olay yerinde inceleme yaptığını ve soruşturma başlatıldığını söyledi. Camilerine daha önce bu tarzda bir saldırının yapılmadığını ifade eden Saral, yetkililerden saldırganların bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istedi. Ancak PKK’lı teröristlerle binlerce FETÖ mensubunu adeta koruma altına alan Alman devletinin, Müslümanların mabedine saldıranlara ilişkin bir işlem yapması beklenmiyor.
#CHP
#Cami
#Çav Bella
#Banu Özdemir
#Kemal Kılıçdaroğlu
4 yıl önce