|

Türkiye Diyanet Vakfından koronavirüse karşı farkındalık çağrısı

Türkiye Diyanet Vakfı, Sağlık Bakanlığının koronavirüsten korunmaya yönelik almış olduğu tedbirlere dikkat çekmek, vatandaşların bilinçlenmesine katkı sağlamak için çalışma gerçekleştirdi. Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı, Sağlık Bakanlığının koronavirüsten korunmak, yayılımını önlemek için hazırladığı 14 maddelik tedbire katkı sağlamak üzere 14 maddelik tavsiye listesi hazırladı.

09:32 - 20/03/2020 Cuma
Güncelleme: 09:52 - 20/03/2020 Cuma
Yeni Şafak
14 maddelik tavsiye listesinden, diğer ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan yaşlıların gözetilmesine de dikkat çekildi.
14 maddelik tavsiye listesinden, diğer ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan yaşlıların gözetilmesine de dikkat çekildi.

Türkiye Diyanet Vakfı, Sağlık Bakanlığının koronavirüsten korunmaya yönelik almış olduğu tedbirlere dikkat çekmek, vatandaşların bilinçlenmesine katkı sağlamak için çalışma gerçekleştirdi.

Küresel bir sorun haline gelen ve Türkiye’de hızla yayılan koronavirüse karşı devlet kurumlarının almış olduğu tedbirlere ek olarak sivil toplum kuruluşları da insanları bilgilendirerek virüsün etkilerini azaltmaya çalışıyor.

Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı, Sağlık Bakanlığının koronavirüsten korunmak, yayılımını önlemek için hazırladığı 14 maddelik tedbire katkı sağlamak üzere 14 maddelik tavsiye listesi hazırladı.



Virüsten korunmanın en önemli kuralları arasında yer alan hijyene dikkat edilmesi, sosyal mesafe ve ikili temasın azaltılması gibi konulara dikkat çekilen çalışmada, market alışverişi yapamayan veya diğer ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan yaşlıların gözetilmesi, kamuoyunu yanlış yönlendirecek asılsız haberlere itibar edilmemesi, ibadet ve duaların evlerde yapılmasına özen gösterilmesi, evdeki zamanın aile bireyleriyle daha kaliteli bir şekilde geçirilmesi, başkalarının da ihtiyacı olduğu düşünülerek stok yapılmaması, çok yoğun günler geçiren sağlık çalışanlarının gereksiz yere meşgul edilmemesi ve kamu kurumları tarafından alınan tedbirlere azami derecede uyulması gibi konulara dikkat çekiliyor.



Yapılan çalışmada ayrıca eğitime ara verilmesi nedeniyle öğrencilerin evdeki eğitimlerini ihmal etmemeleri, sosyal mesafe ve ikili temasın azaldığı şu günlerde sıla-i rahimin telefonla aranarak yapılması konusuna da değiniliyor.















#​Türkiye Diyanet Vakfı
#Sağlık Bakanlığı
#Koronavirüs
4 yıl önce