|

Gsm tarifesi seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Konuşmadan konuşmaya elimize aldığımız cep telefonlarının akıllanmasıyla birlikte tüm alışkanlıklarımız değişti, cep telefonları artık hayatımızın her alanında ve anında yanımızda. Bilgisayar gerektiren işleri bile telefonlarımızdan hızlıca yapabilmemiz mümkün. Tabii bu işlemler için öncelikle kendinize en uygun tarife ve paketi bulmanız gerekiyor. Tarife seçiminde dikkat etmeniz gereken değişkenleri sizin için inceledik.

iLAN
17:16 - 2/11/2018 Cuma
Güncelleme: 17:19 - 2/11/2018 Cuma
Diğer
Türk Telekom
Türk Telekom

Sosyal ağlara bağlanmak, müzik dinlemek, video izlemek ya da sevdiklerinizle dakikalarca telefonda konuşup hasret gidermek… Kullanım detayları kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Bu yüzden en doğru tarifeyi seçmek için yapmanız gereken ilk şey; geçmiş aylardaki faturalarınızı inceleyerek konuşma, mesajlaşma ve internet kullanımlarınızın ortalamasını çıkarmak. Bu bilgilere abonesi olduğunuz operatörün çağrı merkezinden ulaşabileceğiniz gibi operatörünüzün resmi uygulamasını telefonunuza indirerek de ulaşabilirsiniz. Cep telefonu faturalarının en büyük payı mobil internet, bu yüzden mobil internet kotasını doğru seçmek gerekiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) hazırladığı veri kullanım hesaplayıcı adındaki web sitesi üzerinden kullanım detaylarınıza göre bir kota belirlemek mümkün. Her geçen gün artan veri tüketiminden dolayı internet kotasını özellikle 1-2 GB yüksek seçmek doğru olacaktır. Video platformları, sosyal ağlar ve online müzik en çok veri tüketen uygulamalar arasında yer alıyor. Birçok operatör bu uygulamalara yönelik paketler sunmaya başladı. Bu sayede kullanılan uygulamalar, belli bir sınır içinde abonelerin tercih ettiği ana kotayı etkilemiyor. Bu platformları kullanıyorsanız buna uygun paketleri tercih ediyorsunuz ve platform kullanımlarınız aylık kotadan düşmüyor. Dakika paketiniz bittiğinde yeni bir paket satın almak faturanızı kabartabilir. Bunun yerine FaceTime ya da WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarını tercih edebilirsiniz. Bu uygulamalar hem daha kaliteli bir sesli görüşme sunuyor hem de görüntülü görüşme özelliği sayesinde sevdiklerinize daha yakın olmanızı sağlıyor.

Konuşma, mesajlaşma ve veri tüketimleri analiz edildikten sonra, operatörünüzün yetkili bir bayisine gidin veya çağrı merkezini arayın. İhtiyaçlarınıza en uygun paketi seçin. Eğer işiniz kolaylaşsın istiyorsanız, bol dakika ve internet dolu, uygun fiyatlı tarifelere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin;


#türk telekom
#tarife
#kampanya
5 yıl önce
default-profile-img