|

Balkan Devlet Liderlerinden Erdoğan için destek çağrısı: Türkiye'nin altın yüzyılına imza atın

Balkan Devlet Liderleri, 14 Mayıs seçimlerinde video mesaj paylaşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için destek çağrısında bulundu. Aliya İzzetbegovic’in oğlu olan Bakir İzzetbegovic, Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği büyük destek ve yardımların Bosna Hersek ve Boşnaklar için hayati önem taşıdığına dikkat çekerken, Kuzey Makedonya Bağımsız Milletvekili Skender Rexhepi ise Erdoğan’ı ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ni desteklemeleri çağrısında bulunarak, ''Böylelikle tarih yazacak Türkiye’nin altın yüzyılına imzanızı atmış olacaksınız.’’ ifadelerini kullandı.

11:07 - 6/05/2023 Cumartesi
Güncelleme: 11:09 - 6/05/2023 Cumartesi
DHA
Balkanlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek mesajları
Balkanlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek mesajları

Geçtiğimiz günlerde Bosna Hersek’in bilge lideri Aliya İzzetbegovic’in oğlu olan Bakir İzzetbegovic, AK Parti İstanbul teşkilatının hazırlamış olduğu “Seven Sevilir” adlı çalışmasına sosyal medyada paylaştığı video ile destek vermişti. İzzetbegovic yaptığı paylaşımda “Sevilir, kardeş Recep Tayyip Erdoğan çok sevilir” ifadelerinde bulunmuştu.


İzzetbegoviç son olarak Türkiye’de yaşayan Boşnak kökenli vatandaşları bir mektupla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek vermeye davet etti.


Bakir İzetbegoviç - Recep Tayyip Erdoğan

Bosna Hersek SDA Partisi Başkanı Bakir İzetbegoviç’in gönderdiği destek mektubu şöyle;

“Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ihtiyacı var ancak Boşnakların ve Bosna Hersek’in de ihtiyacı var


Değerli Boşnak kökenli Türkiye vatandaşları,

Önümüzdeki Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihi bir dönüm noktası olduğunun hepimiz farkındayız.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin diriliş ve her alanda yükselişindeki muhteşem rolünün çoğunuzun bilincinde olduğuna inanıyorum. Sayın Erdoğan’ın önderliğinde kardeş Türk halkı ve devleti, kendi onurunu ve özgüvenini daha da sağlamlaştırdı, demokrasiyi güçlendirdi ve uzun vadeli gelişimi garanti eden değerler sistemini yeniledi.


Türkiye, ekonomisi yeterince gelişmemiş bir ülke konumundan kısa bir sürede, uzun yol katederek, güçlü bir dünya ekonomisi pozisyonuna geldi. Herkesi hayran bırakan hızlı altyapı çalışmaları, endüstriyel kalkınma, gerçekleşen eğitim reformları, güçlü ordu ve savunma sanayi buna şahitlik etmekte.


Geçmişte uluslararası ilişkilerde pasif bir obje konumuna indirgenmeye çalışılan Türkiye, Erdoğan’ın liderliğinde büyük küresel kararlarının kendisinden habersiz alınamayacağı güçlü bir uluslararası aktör haline geldi. Türkiye’nin böyle bir konuma gelmesi, artık özgüvenini hızlı yenileyen ve değerlerini tasvip eden Müslüman dünyasının tamamına devasa bir etkisi olmuştur. 


Sayın Erdoğan’ın liderliğindeki güçlü ve gelişmiş Türkiye Cumhuriyeti, Balkanlar’daki ilişkiler açısından da çok önemli bir unsur olmaktadır. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkanlardaki tüm devletler ve halklarla iş birliği ve dost ilişkilerini kurmayı başarıyor, dolayısıyla istikrar ve barışın korunmasında büyük katkılar sağlamaya devam ediyor.  


Bosna Hersek ve Sancak’taki Boşnaklar bilhassa büyük lider Erdoğan’ın dostluğuna şahitler. Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği büyük destek ve yardımlar Bosna Hersek ve Boşnaklar için hayati önem taşımaktadır. Türkiye tarafından Bosna Hersek’te gerçekleştirilen projeler ise burada saymakla bitmez.


Onun yerine sözümü öz ve kısa söyleyeceğim: Recep Tayyip Erdoğan rahmetli Aliya İzetbegoviç’in emanetini yerine getiriyor çünkü samimiyetle ve kardeşçe Boşnaklara ve Bosna Hersek’e sahip çıkıyor. 


Kıymetli Boşnaklarım, önümüzdeki seçimlerde oy hakkınızı kullanmaya ve Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermenize davet ediyorum.


Bakir İzetbegoviç

Çünkü Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyacı var, ancak Boşnak halkının ve Bosna Hersek’in de ihtiyacı vardır.”
İzzetbegoviç’in ardından Kuzey Makedonya’da Alternativa Partisi’nin Genel Başkan’ı Afrim Gaşhi
de paylaştığı videoda Türkiye’nin son 20 yılda inanılmaz başarılar kat ettiğini, Rumeli’de yaşayan Arnavutlar olarak bu ilerlemeden kendilerinin de birçok alanda istifade ettiğini dile getirdi. Gaşhi ayrıca “Türk vatandaşlarına ve Türkiye’deki Arnavutlara Türk Devletinin ulusumuza bu yaklaşımını, bu Türkiye’yi desteklemelerini ve mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha devletin başına seçmeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.

Kuzey Makedonya’da Alternativa Partisi’nin Genel Başkan’ı Afrim Gaşhi

“ERDOĞAN’I VE AK PARTİ’Yİ DESTEKLEME ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM”

Kuzey Makedonya Meclis Başkanvekili Hüsnü İsmaili i
se, 70’li yıllarda Türkiye’yi ziyaret etme imkanı bulduğunu, o dönem çok yoksul olan Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde eğitim, sağlık, savunma sanayi teknoloji gibi tüm alanlarda görülmemiş ilerleme kaydettiğine dikkat çekti.

Türkiye’nin dış politikada etkinliğini arttırdığına da vurgu yapan İsmaili, Türkiye’nin Balkan ülkelerine, Kosova bağımsızlık savaşında Kosova Cumhuriyeti’ne ve Arnavutluk Cumhuriyeti’nin imarında Arnavutlara vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerini ifade etti;


“Arnavut asıllı Türk vatandaşlarına, Sayın Cumhurbaşkanının dünyanın dört bir yanındaki Arnavutlara yönelik halis kardeşlik hukukundan ötürü el birliği ile önümüzdeki seçimlerde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi desteklemeleri çağrısında bulunuyorum” dedi.


Kuzey Makedonya Bağımsız Milletvekili Skender Rexhepi

“TÜRKİYE’NİN ALTIN YÜZYILINA İMZANIZI ATMIŞ OLACAKSINIZ”

Kuzey Makedonya Bağımsız Milletvekili Skender Rexhepi
paylaştığı videoda, sözlerine Türkiye’nin Balkan ülkelerinin stratejik ortağı olduğuna ve Türkiye’de yapılacak seçimlerin bu anlamda Balkan coğrafyasını da etkileyeceğine vurgu yaparak başladı. Türk Hükümetinin TİKA vasıtasıyla Arnavutların yaşadığı coğrafyalarda altyapı, eğitim, kültür ve dini, manevi mirasın muhafazası ve yaşatılması açısından önemli yatırımlar yaptığını da hatırlattı. Bu bağlamda Türkiye’nin 21 yıllık AK Parti hükümeti döneminde sadece kendi vatandaşlarının değil, kardeş dost ülkelerinde refahına katkı sağlaması açısından diğer ülkelere örnek teşkil ettiğine dikkat çekti. İsmaili şu cümlelerle sözlerini sonlandırdı.

‘’Kadim Türk-Arnavut kardeşliğimiz adına, tüm Türk vatandaşlarına hem kendileri hem de gelecek nesiller için fevkalade önem arz eden bu seçimlerde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Adalet ve Kalkınma Partisi’ni desteklemeleri çağrısında bulunuyorum. Böylelikle tarih yazacak Türkiye’nin altın yüzyılına imzanızı atmış olacaksınız.’’


Kuzey Makedonya Besa Partisi Genel Başkanı Bilal Kasami

“TÜRKİYE’DE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ ERDOĞAN’I DESTEKLEMELİDİR”

Kuzey Makedonya Besa Partisi Genel Başkanı Bilal Kasami
yaptığı video paylaşımında, “Elbette Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteklenmesi çağrısında bulunuyorum. Balkan asıllı olup da Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlar Türkiye’nin küresel ölçekte etkin konumunu güçlendirmesi için, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklemelidir. Böylelikle balkan ülkelerinin dünya çapında etkin bir dost ve müttefiki olacağına inanıyoruz” diye konuştu.   





#Erdoğan’a destek mesajları
#Balkan devlet liderleri
#Cumhurbaşkanlığı seçimleri
#Bakir İzzetbegovic
#Afrim Gaşhi
#Hüsnü İsmaili
#Skender Rexhepi
#Bilal Kasami
1 yıl önce