|

Sular Vadisi ilçenin çehresini değiştirdi

Sular Vadisi yaklaşık 20 bin 600 metrekareyi bulan yürüyüş yolları, 45 bin 723 metrekarelik bir alanı kaplayan yeşil alanları, çim sahaları, 157 araç kapasiteli kapalı, 87 araç kapasiteli açık otoparkı yiyecekten giyeceğe, elektronik eşyadan mobilyaya kadar Başakşehir'de yaşayanların ihtiyaçlarına cevap veriyor

00:00 - 20/02/2010 Cumartesi
Güncelleme: 23:04 - 19/02/2010 Cuma
Yeni Şafak
Sular Vadisi ilçenin çehresini değiştirdi
Sular Vadisi ilçenin çehresini değiştirdi

28 Haziran 2008 Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan Sular Vadisi Başakşehir'in alamet-i farikalarından biri konumunda. 13 bin 257 metrekarelik alanda inşa edilen 1 market, 4 sinema salonu, 6 cafe, 42 dükkan ve 2 restoranlı alışveriş merkezi bin 200 kişi kapasiteli yaklaşık bin 500 metrekare üzerine kurulu amfi tiyatrosuyla Başakşehir ikinci etapta yer alan Sular Vadisi bölgede önemli bir boşluğu dolduruyor. 200 kişilik tiyatro ve konferans salonunun dışında çok amaçlı salonları bulunan Başakşehir Kültür Merkezi'yle Başakşehir'in gezme, dinlenme, eğlenme, kültür alanı olarak da öne çıkıyor. Ayrıca Başakşehir sivil toplum kuruluşları bütün kültürel etkinliklerini bu alanda gerçekleştiriyor.


AKTİVİTE OLANAKLARI FAZLA

Sular Vadisi'nde aktivite alanları çok düzenli ve alternatifli. Bu alanlardan biri de çim saha. Gençlerin spor yapabilmeleri, farklı bir soluk alabilmeleri için her küçük ayrıntının dahi çözüldüğü açık hava spor alanı oldukça dikkat çekici. Doğanın kucağına düşmüş gibi doğayla kaynaşmak ve doğanın gücüyle güçlenmek Sular Vadisi'nde öne çıkıyor. 845 metrekarelik alan kaplayan dereler yaşamın hem sakin akan suları hem de neşesi olmaya aday. Sular Vadisi'nde her ayrıntı düşünülmüş. Günümüz şehir yaşamında kentlileri en fazla yoran ve üzen trafik ve park sorunu. Oysa Başakşehir'de bu sorun genel olarak çözülmüş. Sular Vadisi'nde 4 bin 782 metrekarelik alanda inşa edilen katlı oto park bu bölgeye gelenleri rahatlatıyor ve ziyaretçilerin zamanlarını keyifli geçirmelerini sağlıyor. Otopark 157 araçlık kapalı, 87 araçlık açık alana sahip.


İSTER ALIŞVERİŞ YAP İSTER HAVUZUN TADINI ÇIKAR

Yiyecekten giyeceğe, elektronik eşyadan mobilyaya kadar Başakşehir'de yaşayanların tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek alışveriş merkezi toplam 13 bin metrekarelik alanda inşa edilmiş. Başakşehirlilere rahat ve keyifli alışveriş imkanları sunan merkezde alışveriş sonrası ister restoranda yemek yiyebilir isterseniz bir köşede çayınızı yudumlayarak dinlenebilirsiniz. Çeşitli büyüklüklerde hazırlanmış havuzlar havuz keyfi sürmek isteyenler için ideal. Havuz başı toplantıları, havuz çevresi gezintileri, güneşlenme olanağıyla modern kentlerin vazgeçilmezi olan havuzlar Sular Vadisi'nin çehresini değiştirmiş. Nefes alabilmek için yeşilin tonları da unutulmamış. Çimenlerin üzerine oturup çiçekleri koklayabilmek Sular Vadisi'nde hayal değil. Ayrıca yeşillikler içine inşa edilen kafeterya rahat bir nefes almak, dinlenmek ve sohbetlerin tadını çıkarmak için ideal bir ortam sunuyor.



14 yıl önce