Arakan'a Sabah Namazı'nda destek eylemi
00:00, 27/07/2012, CumaG: Güncelleme: 17:04, 27/07/2012, Cuma
Yeni Şafak
Arakan'a Sabah Namazı'nda destek eylemi
Eskişehir'de bir grup, Sabah Namazı çıkışında Reşadiye Camii bahçesinde toplanarak Arakan Müslümanlarına destek eyleminde bulundu.
Çeşitli vakıf ve derneklerden oluşan grup adına açıklama yapan İsmail Kaplan, "Mübarek Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde dünyanın dört bir yanından çığlıklar yükseliyor. Bu çığlıkların en yükseğe ulaştığı yerlerden biride bir Asya Ülkesi olan Myanmarın (Burma) batısındaki müslümanların yaşadığı Arakan bölgesidir" dedi. Arakan'ın yıllardır işgal altında olduğunu belirten Kaplan, "Myanmarda askeri dikta rejimi tarafından desteklenen Katil Budist çetelerinin başlattığı saldırılar bir soykırıma dönüştü. Son iki ayda binden fazla Müslüman değişik işkencelerle ya da yakılarak katledildi. Onbinlerce Müslüman da evlerini ve topraklarını terkederek mülteci durumuna düşmüşler ve açlıkla karşı karşıya kalmışlardır" diyekonuştu. Arakan'da insanlığa karşı büyük bir suç işlendiğini ifade eden Kaplan, "Arrtık Birleşmiş Milletler'den umudumuz kalmamıştır. Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam Dünyası'nı ve dünyanın tüm vicdanlı insanlarını Arakanlı müslüman kardeşlerimiz için harekete geçmeye çağırıyoruz. Arakan'ın dışında diğer İslam beldeleri olan Filistin, Suriye, Patani, Moro, Doğu Türkistan, Somali, Afganistan, Çeçenistan, Irak ve zalimlerin zulmü altında inleyen diğer müslüman kardeşlerimizin de kurtulmaları için Rabbimizden yardım diliyoruz" şeklinde konuştu. Bayanlarında katılarak destek verdiği grup daha sonra Arakan'daki müslümanlar lehine slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.
Başlıklar :
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.