Of Hayrat Cemiyeti'nden eğitime 85 milyon liralık destek
17:32, 06/10/2026, SalıG: Güncelleme: 17:33, 06/10/2026, Salı
Yeni Şafak

Of Hayrat Cemiyeti'nin düzenlediği 'Ahde Vefa Gecesi'
Of Hayrat Cemiyeti tarafından İstanbul’da düzenlenen “Ahde Vefa Gecesi”, siyaset, bürokrasi, iş dünyası, akademi, sanat ve spor camiasından yaklaşık 500 kişiyi bir araya getirdi. Gecede cemiyetin eğitim faaliyetleri için 85 milyon liralık bağış toplandı.
1967’den bu yana hemşerilik, yardımlaşma ve dayanışma alanlarında faaliyet gösteren
Of Hayrat Cemiyeti
’nin düzenlediği programda, eğitim ve sosyal sorumluluk çalışmaları ile gelecek döneme ilişkin projeler ele alındı.Eğitim için 85 milyon liralık kaynak
Gecenin öne çıkan başlıklarından biri eğitim faaliyetleri oldu. Her yıl 650 ila 1000 üniversite öğrencisine burs sağlayan cemiyetin bugüne kadar yaklaşık 15 bin öğrencinin eğitimine katkı sunduğu belirtildi.

Program kapsamında eğitim çalışmalarına destek amacıyla 85 milyon lira bağış toplandı. Oluşturulan kaynağın öncelikle öğrencilere yönelik eğitim desteğinde ve cemiyetin faaliyetlerinin geliştirilmesinde kullanılması planlanıyor.
“Vefa, emanete sahip çıkmaktır”
Of Hayrat Cemiyeti Başkanı Emrullah Tellioğlu, gecede yaptığı konuşmada cemiyetin yalnızca hemşerileri bir araya getiren bir yapı olmadığını, nesilden nesile aktarılan bir dayanışma kültürünü temsil ettiğini söyledi.

Tellioğlu, geçmişten gelen değerlere sahip çıkmanın ve bu anlayışı gelecek kuşaklara aktarmanın önemine dikkat çekerek, birlik ve beraberliğin daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Prof. Dr. Ali Akyüz’e onursal başkanlık
Gecede Prof. Dr. Ali Akyüz de Of Hayrat Cemiyeti Onursal Başkanı ilan edildi.
Daha önce Of Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı yapan Akyüz, 1987’de Of Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın kuruluş sürecini başlatan yönetimde başkanlık görevini üstlenmişti. Akyüz’e, Of Hayrat camiasına uzun yıllar sunduğu hizmetler nedeniyle onursal başkanlık unvanı verildi.

“Cemiyette Muhabbet” 99. buluşmasına ulaştı
Of Hayrat Cemiyeti’nin her salı gerçekleştirdiği “Cemiyette Muhabbet” programının da 99. buluşmaya ulaştığı açıklandı. Farklı alanlardan konukların ağırlandığı programın, bilgi ve deneyim paylaşımına yönelik bir platform olarak sürdürüldüğü belirtildi.

Gençlere ve kadınlara yönelik çalışmalar
Cemiyetin eğitim faaliyetleri burslarla sınırlı kalmıyor. Üniversite öğrencilerine yönelik her ay Kariyer Günleri düzenlenirken gençlerin meslek seçimi, kariyer planlaması ve iş hayatına ilişkin deneyimlerden yararlanması sağlanıyor.
Kadınlara yönelik aylık programların yanı sıra her yıl yaklaşık 1000 kişinin katıldığı iftar programı ve Of’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler de cemiyetin faaliyetleri arasında yer alıyor.

Kültürel değerlerin yaşatılması amacıyla cemiyet bünyesinde yaklaşık 10 yıldır horon ve halk oyunları eğitimi de veriliyor.
Yeni kültür merkezi geliyor
Of Hayrat Cemiyeti’nin gelecek dönem projeleri arasında yeni bir kültür merkezi de bulunuyor. Cemiyet Başkanı Emrullah Tellioğlu, projenin tamamlanmasıyla eğitim, kültür ve sosyal faaliyetlerin yürütülebileceği yeni bir alan oluşturulacağını belirtti.

Yeni merkezle gençlerin, kadınların, öğrencilerin ve hemşerilerin bir araya gelebileceği çok amaçlı bir yapı oluşturulması hedefleniyor.


Gündem
Trabzon'da tünel içinde feci kaza: Beton mikserine arkadan çarpan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Gündem
Tünelde can pazarı: Beton mikserine çarpan otomobil alev aldı, sürücüsü feci şekilde hayatını kaybetti

Ekonomi
Doğu Karadeniz’den ihracatta büyük sıçrama: 1,29 milyar dolara ulaştı

Gündem
Trabzon dondurması tescillendi