Almanya Dışişleri Bakanı Maas’tan skandal İsrail açıklaması: İsrail’in meşru müdafaa hakkı varmış!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Tel Aviv’de İsrailli mevkidaşı Gabi Ashkenazi ile gerçekleştirdiği basın toplantısında İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını "meşru müdafaa" olarak nitelendirdi.

Haber Merkezi İHA
Almanya Dışişleri Bakanı Maas.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 1 günlük çalışma ziyareti kapsamında geldiği İsrail’de temaslarına başladı. Başkent Tel Aviv’de İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi ile görüşme gerçekleştiren Bakan Maas, düzenlenen ortak basın toplantısında skandal açıklamalarda bulundu.

BAKANDAN SKANDAL AÇIKLAMA

Almanya’nın İsrail ile dayanışmasını ifade etmek için İsrail’e geldiğini ifade eden Maas, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları "İsrail’in meşru müdafaa hakkı var" diyerek skandal bir açıklama yaptı.

Maas, "İsrail, Gazze Şeridi’nden gelecek kabul edilemez saldırılara karşı kendini savunma hakkına sahiptir. Bizim için İsrail’in güvenliği ve Almanya’daki tüm Yahudilerin güvenliği tartışılamaz bir konudur. Bu konuda İsrail buna her zaman güvenebilir" diye konuştu. "Bölgede İsrail’i imha etmekle tehdit eden devletler ve gruplar olduğu sürece İsrail hükümeti ülkeyi ve halkını koruyabilmelidir" diyen Maas, "Almanya gelecekte de buna katkıda bulunmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF 62
Batı Şeria'da Gazze'ye destek yürüyüşü: İşgalci İsrail güçleri göstericilere mermi yağdırdı
İsrail güçlerinin işgali altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde, saldırı altındaki Gazze Şeridi'ne destek amacıyla gösteriler düzenlendi. İsrail güçleri, protestoculara gerçek ve plastik mermilerle müdahale etti. Saldırıda bir Filistinli hayatını kaybetti, 13 Filistinli yaralandı. Katliamları protesto eden Filistinli gençler de İsrail güçlerine korkusuzca sadece taşlarla karşılık vermeye devam ediyor. Öte yandan Batı Şeria, Doğu Kudüs ve İsrail'deki Arap nüfuslu beldelerde de genel grev ilan edildi.

FOTOĞRAF 15
İşgalci İsrail ordusu katliama doymuyor: Gazze'de 8'i çocuk 10 kişi daha şehit oldu
İsrail savaş uçaklarının, abluka altındaki Gazze'nin batı kesimindeki Şati Mülteci Kampı'nda bir eve düzenlediği saldırıda, çoğu çocuk 10 Filistinli daha şehit oldu. İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 39'u çocuk, 22'si kadın 139 Filistinli şehit oldu, 950 Filistinli yaralandı.


SALDIRILAR ORANTILI DEDİ

Maas ayrıca, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Hamas’a yönelik saldırılarının "orantılı" olduğunu belirtti. İsrail’in meşru müdafaa hakkının bir kısmının "İsrail hedeflerine yönelik saldırıların kaynaklandığı tesislerin faaliyete devam etmesine izin vermemek" olduğunu söyleyen Maas, "Bu açıdan İsrail’in yaptıklarını meşru müdafaa hakkı kapsamında görüyoruz" şeklinde konuştu. Bakan Maas, şiddetin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini, İsrail ve Batı Şeria ziyareti sırasında bunun tesis etmek istediklerini belirterek, "Umarım ateşkes çabaları da başarılı olur. Almanya olarak bu konuda yapabileceğimiz katkıyı yapmak istiyoruz" dedi.

Kızlarını İsrail'in hava saldırılarından korkmamaları için teskin eden baba bombardımanda hayatını kaybetti​
Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde, İsrail savaş uçaklarının bombardımanı sırasında kızlarının yaşadığı korkuyu, dikkatlerini dağıtarak yenmeye çalıştığı anları sosyal medyada paylaşan Filistinli Ahmed Mansi'nin, hava saldırısında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Görüntünün sonunda İsrail savaş uçağının çıkardığı ses nedeniyle Sara ve Hala'nın yüzündeki korku, baba Mansi'nin onları sakinleştirmek için gösterdiği çaba kameraya yansıyor.

Filistin basınında yer alan haberde Mansi'nin söz konusu videoyu kaydettikten 3 gün sonra 15 Mayıs'ta İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında yaşamını yitirdiği belirtildi.

İsrail Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'tan bu yana düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 58'i çocuk, 34'ü kadın olmak üzere 197 kişi hayatını kaybetti, 1235 kişi yaralandı; onlarca bina ise tamamen yıkıldı veya kullanılamaz hale geldi.

Filistinli çocukların feryadı hiç değişmedi: Babamı istiyorum
Gazze'de yaşanan insanlık suçu akıllara yıllar önce Filistinli kızın okuduğu şiiri getirdi. İşgalci İsrail'in zindanları suçsuz yere yatan Filistinli babalar ile dolu. Kimi çocuklar babasız kaldı kimileri ise yollarını gözlüyor. Son olaylarda ise İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 55'i çocuk, 33'ü kadın olmak üzere 188'e yükseldi.


Gazze'de bir çocuk yıkılan evinin enkazından eşyalarını arıyor
İşgalci İsrail'in savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yerle bir olan evden eşyalarını almaya çalışan Gazzeli küçük çocuğun görüntüleri sosyal medyada izleyenleri duygulandırdı.