Azerbaycan’da askeri helikopter düştü: 14 şehit

Azerbaycan’da Karaheybet eğitim alanında bir askeri helikopter düştü. Çoğu rütbeli 14 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı. Şehitlerin 1 albay, 1 yarbay, 5 binbaşı, 4 yüzbaşı, 2 teğmen ve 1 teknik personel olduğu açıklandı. Cumhurbaşkanı Aliyev, askerlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Azerbaycan’da Karaheybet eğitim alanında bir askeri helikopter düştü.

Azerbaycan’da Devlet Sınır Hizmetleri’ne ait bir askeri helikopter düştü. Kaza sonucu çoğu rütbeli 14 asker şehit oldu, 2 asker de yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

FOTOĞRAF 10
Türkiye ve Azerbaycan'dan ortak tatbikat: Savaş sahnelerini aratmadı
Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin Nahçıvan'da gerçekleştirdiği ortak askeri tatbikatta temsili düşman hedefleri imha edilerek işgal altındaki bölgeler kurtarıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri 3'üncü Ordu Komutanlığı ile Azerbaycan Nahçıvan Ordu Komutanlığı unsurlarının katılımıyla Nahçıvan'da gerçekleştirilen Sarsılmaz Kardeşlik-2021 tatbikatında, yerine getirilen görevler gerçek savaş sahnelerini aratmadı.

Azerbaycan makamlarından yapılan açıklamada, kazanın dün yerel saatle 10.40 sıralarında Hızı bölgesindeki Karaheybet Hava Eğitim Alanı’nda meydana geldiği bildirildi. Şehit olan ekipte 1 albay, 1 yarbay, 5 binbaşı, 4 yüzbaşı, 2 teğmen ve 1 teknik çalışanın yer aldığı ifade edilirken, 1 yarbay ve 1 yüzbaşının da yaralandığı kaydedildi. Öte yandan karakutunun bulunduğu, helikopterin düşüşünde dış etken olmadığı bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yayımladığı mesajda, kazada yaşamını yitiren askerlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Aliyev’le yaptığı telefon görüşmesinde şehit askerler için taziyelerini bildirdi.

Azerbaycan toprağı Karabağ işgalden kurtarılalı bir yıl oldu
Ermenistan tarafından 30 yıl boyunca işgal altında tutulan Karabağ, 27 Eylül 2020 tarihinde resmen kurtarıldı. Türkiye'nin destek verdiği, yerli ve milli İHA-SİHA sistemlerinin tarih yazdığı destan Azerbaycan halkı tarafından birinci yılında coşkuyla anıldı.