Kaliforniya'da fırtınanın bilançosu ağırlaşıyor: 330 bin kişi elektriksiz kaldı

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleşen şiddetli sağanak yağışlar ve rüzgarlar, yüz binlerce ev ve iş yerinin elektriksiz bıraktı. Yetkililer ise, bölge halkına daha şiddetli hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Haber Merkezi Reuters
Kaliforniya'da etkili olan fırtınanın etkisi

Kaliforniya'da 330 bin'den fazla ev ve işyerinin bölgede gerçekleşen fırtınalardan dolayı hala elektriksiz olduğu bildirildi.

Kuzey Kaliforniya'da yeni yılın ilk günlerinden bu yana şiddetli hava koşullarında en az altı kişi öldü.

Dün yayınlanan bir hava uyarısı, Aralık sonundan bu yana art arda gelen şiddetli yağmur fırtınalarının kümülatif etkisinin nehirleri rekor yüksek seviyelere getirebileceği ve Orta Kaliforniya'nın büyük bölümünde sellere neden olabileceği konusunda uyardı.

FOTOĞRAF 22
Koca eyalet yerle bir oldu: OHAL ilan edildi can kayıpları var
Şiddetli fırtına sebebiyle OHAL ilan edilen ABD'nin California eyaletinde fırtına, kar ve yağmur sebebiyle sel meydana geldi. Yetkililer fırtınada iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

FOTOĞRAF 9
Meteorolojiden fırtına uyarısı: Çarşamba gününe kadar devam edecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Ege Denizi'nde fırtına beklendiğini bildirdi. Fırtınanın çarşamba gününe kadar devam edeceği belirtilirken, meydana gelebilecek aksaklıklara karşı uyarıda bulunuldu.