Putin'den Batı'ya göz dağı! Nükleer çatışma uyarısında bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık ulusa sesleniş konuşmasını gerçekleştirdi. Putin, "Çatışmayı sona erdi̇rmek, özel askeri̇ operasyon görevleri̇ni̇ çözmek i̇çi̇n her şeyi̇ yapacağız" dedi. Putin, Rusya'nın stratejik istikrar konusunda ABD ile diyaloga hazır olduğunu söyledi. Rus lider Batı'ya 'Nükleer çatışma' uyarısında bulunarak, "Batı topraklarındaki hedefleri vurabileceğimiz silahlara sahip olduğumuzu anlamaları gerekiyor" dedi.

Haber Merkezi AA
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamentonun alt kanadı Duma ile üst kanadı Federasyon Konseyi'nden oluşan Federal Meclis'te yıllık konuşmasını gerçekleştirdi.


Rusya'da başkanlık seçimlerinin yapılmasına yaklaşık iki hafta kala konuşan Putin, Rusların mutlak çoğunlunun, Ukrayna'ya yönelik "özel askeri operasyonu" desteklediğini söyledi.


Kimsenin Rusya'nın iç işlerine karışmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Putin, "Batı, Rusya'yı içeriden zayıflatmaya çalışıyor" dedi.


Putin, konuşmasının devamında, "Ordumuzun Ukrayna'da insiyatifi var, yeni bölgeleri özgürleştiriyor. Çatışmayı sona erdi̇rmek, özel askeri̇ operasyon görevleri̇ni̇ çözmek i̇çi̇n her şeyi̇ yapacağız" ifadelerini kullandı.


"ABD ile diyaloga hazırız"

Rusya'nın stratejik istikrar konusunda ABD ile diyaloga hazır olduğunu söyleyen Putin, "Amerika Birleşik Devletleri aynı zamanda Rusya'yı stratejik olarak yenilgiye uğratmaya hazır. ABD'nin eylemleri Avrupa güvenliğini etkili bir şekilde parçaladı" diye konuştu.

"İşgalcileri vuracak silahımız var"

Rus lider, NATO askerlerinin Ukrayna'da konuşlanması tartışması hakkında ise şunları söyledi: "İşgalciler için sonuçlar daha trajik olacak, topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlarımız var. Nükleer çatışma tehlikesi olduğunu anlamıyorlar mı?"


"Stratejik nükleer kuvvetlerin tam hazır durumda" olduğunu ifade eden Putin, yeni hipersonik silahların da konuşlandırıldığını ve test edildiğini duyurdu.


Putin, şöyle devam etti: "Güçlü bir Rusya olmadan sağlam bir küresel düzen mümkün değildir. Arap ülkeleri ve Latin Amerika ile bağları güçlendirmenin önemli olduğunu düşünüyoruz."


Putin ayrıca İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımıyla bağlantılı olarak "batı yönündeki askeri grupları güçlendirme" planlarını açıkladı.


"Rusya dünyanın en büyük ekonomilerinden olacak"

Devlet Başkanı Vladimir Putin, konuşmasında ekonomiye de değindi.


Rusya'nın ekonomisinin yakında dünyanın en iyi ekonomileri arasında yer alacağını söyleyen Putin, ülkesinin alım gücü olarak dünyanın en büyük 4. ekonomisi olacağını belirtti.


Dünya üzerindeki güçlü iş adamlarını Rusya'da yatırım yapmaya çağırdı.


"Küçük ve orta boyutlu işletmelere yönelik vergiler düşürülmeli" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna'ya barış çağrısı dünya basınında

ABD çatışmayı körüklemiş: CIA'nin Rusya-Ukrayna savaşına verdiği destek ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ukrayna zirvesine mesaj: Barışı yeniden tesis etmeye hazırız