Akıllı şehirler geri sayım

Türkiye Akıllı Şehir Eylem Planı’nı devreye sokuyor. Çalışma ile enerjiden suya akıllı yönetimlerin geliştirilmesi hedefleniyor. Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Kanal İstanbul projesinin de akıllı şehir teknolojisi ile şekilleneceğini söyledi.

Yasemin Asan Yeni Şafak
Bakanlık, Akıllı Kent Strateji Eylem Planı hazırlanması için çalışmalar başlattı

Türkiye, enerjiden suya, akıllı yönetimleri geliştirmek ve bu alandaki kent sayısını artırmak için Akıllı Şehir Eylem Planı’nı devreye sokacak. 2015-2018 dönemini kapsayan Bilgi Toplumu Stratejisi’nde “Akıllı Kentler Programı Geliştirilmesi” Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorumluluğuna verilmişti. Bu kapsamda Bakanlık, Akıllı Kent Strateji Eylem Planı hazırlanması için çalışmalar başlattı. Strateji sonunda ne kadar akıllı şehrin olacağı belirlenecek. Akıllı şehir eylem planı ile akıllı sağlık uygulamaları, akıllı ulaşım, akıllı trafik sistemleri, akıllı enerji yönetimi, akıllı su ve şebeke yönetimi, akıllı güvenlik sistemleri geliştirilecek. Türkiye’de, akıllı şehirlerin inşa edilmesinde yerli ve milli kaynakların kullanılması, bu doğrultuda ilgili teknoloji ürünlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Türkiye’de halen 7 büyükşehir belediyesinde akıllı şehir uygulamaları bulunuyor. Akıllı durak, akıllı meydan, akıllı park söz konusu uygulamalardan bazıları olup bakanlık iyi uygulama örneklerini diğer belediyelere yaygınlaştırmayı hedefliyor. Bu çerçevede akıllı şehir geliştiren firmalar ile belediyeler bir araya gelecek.

Hükümetten cam filmi açıklaması

KANAL İSTANBUL'A SON TEKNOLOJİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Kanal İstanbul çevresine kurulacak şehirin kesinlikle akıllı şehir olacağını söyledi. Tuzcuoğlu, “Kanal İstanbul projesini tek başına biz yürütmüyoruz. Türkiye’nin vizyon projelerinden bir tanesi” dedi. Tuzcuoğlu, “Kentsel dönüşüm ile yeniden bir yerleşim yeri inşa edildiğinde akıllı şehir olarak nasıl uygulanacağı, yeni konsepte uygun olması ve kadim medeniyeti yansıtması aynı zamanda da akıllı olsun perspektifimiz var. Biz kimlikli bir şehir yapmak istiyoruz. Bunu yaparken de bu şehirlerin akıllı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

'Çılgın proje' Kanal İstanbul'un hikayesi 16'ncı yüzyıla uzanıyor
Dünyanın gözbebeği şehri İstanbul, hayali yüzyıllar sürmüş bir projeye atılan imzayla dünyanın merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Fikri 16'ncı yüzyıla uzanan Kanal İstanbul'un hikayesini sizler için derledik…



  • Dev etkinlik
  • Ankara'da gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında onlarca konu tartışılacak. Yerel yönetici, akademisyen, bürokrat ve yabancı uzmanların da içinde olacağı 3 bin kişinin katılacağı programda “Dünyadan ve Türkiye'den İlham Veren Uygulamalar” gibi konular düzenlenecek panellerde enine boyuna ele alınacak.

2018'de herkese müjde var

İşte günün altın fiyatları