İlk beşe girecekler

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilde devam eden Milli İstihdam Seferberliği çalışmalarında 30 bin 295 kişinin istihdam edildiğini açıkladı. Vali Güzeloğlu, "Kocaeli olarak kişi başına sigortalı sayısı artış oranında 2017 yılını ilk 5 sırada tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Haber Merkezi IHA
Milli İstihdam Seferberliği kapsamında Kocaeli’de yapılan çalışmaların son verileri Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun makamında düzenlediği toplantıda açıklandı. Vali Güzeloğlu, çalışmalar neticesinde 30 bin 295 kişinin istihdam edildiğini açıkladı.

Kocaeli’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “14 Şubat tarihli toplantıda Kocaeli’deki Belediyeler, OSB’ler ve Oda Temsilcileri tarafından toplam 58 bin 825 ilave istihdam taahhüdü verilmiş olup, valiliğimizce Kocaeli için, 2017 yılı ilave istihdam hedefi, en az 60 bin kişi olarak ilan edilmiştir. Valilik yönetiminde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, KOSGEB ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yetkililerinin katılımlarıyla; ilimizdeki 12 Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere ticaret ve sanayi odalarında Milli İstihdam Seferberliği kapsamında işverenlere yönelik uygulanan teşvikler ve avantajların anlatıldığı bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir” dedi.
Kocaeli’deki Milli İstihdam Seferberliği çalışmalarında gelinen noktaya da değinen Vali Güzeloğlu, “22 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla Kocaeli’de ilave istihdam sayısı 30 bin 295 kişi şeklinde gerçekleşmiştir. Kocaeli, kişi başına sigortalı sayısı artış oranında yüzde 1,65 ile 81 il arasında şu anda 7. sırada yer almaktadır. Hedeflenen İlave İstihdamın yüzde 50,5’i gerçekleşmiştir. Kocaeli olarak kişi başına sigortalı sayısı artış oranında 2017 yılını ilk 5 sırada tamamlamayı hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.