6 yıl geçti hâlâ sır

Büyük Birlik Partisi Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının üstünden 6 yıl geçti. Geçen sürede helikopterin kaza ile mi yoksa sabotaj sonucu mu düştüğü konusunda sır perdesi hâlen aralanabilmiş değil.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Seçim çalışmaları için gittiği Kahramanmaraş'tan dönerken içinde bulunduğu helikopterin Keş dağına çarparak düşmesi sonucu, yanında bulunan 5 kişiyle birlikte hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 6. yılında Taceddin Dergahı'ndaki kabri başında dualarla anıldı. Kur'an tilaveti ve ilahilerin okunduğu törende BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Bakara Suresi'ni okudu. Sık sık tekbirlerin getirildiği törende Yazıcıoğlu'nun sevenleri çeşitli dövizler de açtı.

BBP'LİLER ADLİYEYE YÜRÜDÜ

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, eşinin katillerinin hala bulunmadığına dikkat çekerek, “Avukatlarımızın huzurunda savcı hiç kimse geleceğini riske etmeden bu davaya bakamaz diyor. Böyle adaletin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Diliyorum ki Rabbimden adaletin kişiye, zamana göre değişmediği bir ülkemiz olur” diye konuştu.

GÜLESER YAZICIOĞLU HASTANEYE KALDIRILDI


BBP'liler, daha sonra Yazıcıoğlu'nun mezarından ayrılarak Adalet Sarayı'na doğru kortej eşliğinde yürüyüşe geçti. Ankara Adalet Sarayı önünde toplanan BBP'liler burada bir konuşma yaptı. Konuşma sırasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Güleser Yazıcıoğlu fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

MECLİSTE GÜNDEM DIŞI ANMA


Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) de milletvekilleri gündem dışı söz alarak Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili bazı noktaların henüz aydınlatılamadığına vurgu yaptı. Oturuma başkanlık eden Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ve bazı milletvekilleri Yazıcıoğlu için Allah'tan rahmet dilediklerini belirten konuşmalar yaptı. Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş'tan Yozgat-Yerköy'e gitmek üzere bindiği helikopterin Keş dağına çarpması sonucu helikopterde bulunan 5 kişiyle birlikte hayatını kaybetmiş, kaza hakkındaki iddialar üzerine soruşturma başlatılmıştı. Ancak bugüne kadar kaza hakkında herhangi bir dava açılmış değil.