Bakan Bozdağ'dan 'Sıla Şentürk' açıklaması: Yakın takipçisi olacağım

Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ün Hüseyin Can Gökçek tarafından vahşice katledilmesi ile ilgili paylaşımda bulunan Adalet Bakanı Bozdağ, canavarca hisle işlenen bu cinayetin yakın takipçisi olacağını söyledi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
​Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ün eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek katledilmesi olayı ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Bakan Bozdağ, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlıktan nasibini almamış biri, 16 yaşındaki Sıla kızımızı hayattan ve hayallerinden kopardı. Hepimizin yüreği yandı. Canavarca hisle işlenen bu cinayetin yakın takipçisi olacağım. Sıla kızımıza Allah'tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."

FOTOĞRAF 41
Eski nişanlısı tarafından katledilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk son yolculuğuna uğurlanıyor
Türkiye, Giresun'da eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek tarafından öldürülen Sıla Şentürk'e ağladı. Sıla Şentürk'ün ailesi büyük üzüntü yaşıyor. Şentürk ailesi 16 yaşındaki evlatlarının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

FOTOĞRAF 12
Giresun'da kan donduran vahşet: 16 yaşındaki Sıla eski nişanlısı tarafından boğazı kesilerek öldürüldü
Giresun'da 16 yaşındaki Sıla Şentürk, Hüseyin Can Gökçek (21) tarafından bıçakla boğazı kesilerek katledildi. Polis ekipleri, kaçan zanlıyı havalimanında yakaladı. Yakınlarının verdiği bilgiye göre, Hüseyin Can Gökçek ile Sıla Şentürk'ün internetten tanıştıkları ve evlenmek amacıyla kaçtıkları ancak ailesinin şikayeti üzerine Sıla'nın ailesine teslim edildiği öğrenildi. Ailenin Gökçek'ten şikayetçi olduğu ve zanlının "çocuğun cinsel istismarı" suçundan tutuklanarak cezaevine girdiği ve şikayetin geri çekilmesi sonrası bir ay sonunda içeriden çıktığı belirlendi. Sıla Şentürk'ün tekrar Gökçek'e kaçması sonrası, aileler ikna edilerek nişan yapıldı. Ancak ikili kıskançlık yüzünden tartışmalar yaşandı ve 3 ay önce nişan bozuldu. Dün Ankara'dan gelen Gökçek'in, Sıla Şentürk'ü barışmaya ve hakkındaki şikayeti geri çekmeye ikna edemediği için çıkan tartışmada öldürdüğü belirlendi. Zanlı Gökçek'in suç makinesi olduğu da ortaya çıktı. İşte korkunç cinayete dair kan donduran detaylar...