Bakan Eroğlu: Kim denen vatandaş...

Kuzey Kore'nin dün Asya'da depreme yol açan hidrojen bombası çalışmalarına Türkiye'den yeni bir tepki geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kuzey Kore lideri Kim Jong'un tehlikeli tutumuna işaret etti.

Haber Merkezi İhlas
Kuzey Kore lideri Kim Jong'un bugün gerçekleştirdiği nükleer toplantısından.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı programı kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar’da, Çay İlçe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, Türkiye’nin güçlü olması için daha fazla çalışması gerektiğini belirterek, büyük hedeflerinin olması gerektiğini dile getirdi.

"Atom bombasının belki 100 katı"

Dünyada büyük bir yarış olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, “Bakıyorsunuz Kim Jong denilen vatandaş hidrojen bombası denemesi yapıyor. Bu bomba var ya ABD’nin Japonya’ya attığı atom bombasının belki 100 katı yani neredeyse deprem etkisi yapıyor.

Dolayısıyla dünyada şu anda büyük bir yarış var. Bu yarışı kazanan milletler ayakta kalır. Kazanamayan milletler tarihten silinir. Dolayısıyla biz büyük bir milletiz, şanlı bayrağımızı daha da ileri taşıyacağız inşallah” diye konuştu.

Hidrojen depremi

Belediye meydanında gerçekleştirilen programa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Milletvekilleri Hatice Özkal, Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve vatandaşlar katıldı. Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından vatandaşlar ile bayramlaştı.