Beni de askere alın

Diyarbakır, Mardin, Hakkari ve Şırnak’ta şehit olan 6 asker, son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlerden Sezgin Burak Cantürk’ün sözlüsü “Beni de askere alın” diye feryat ederken şehit Cihangir Can’ın hamile eşi, “Çocuğunu getirdim” diyerek ağladı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Diyarbakır'ın Hani ilçesinde şehit olan Uzman Çavuşlar Sezgin Burak Cantürk ile Halis Uysal, Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen ve Piyade Uzman Çavuş Kadir Demiryürek, Hakkari Dağlıca bölgesinde şehit olan Üsteğmen Onur İlkhan ve Şırnak'ta şehit olan Uzman Çavuş Cihangir Can, memleketlerinde toprağa verildi.

ONLARCA KİŞİYİ KURTARDI

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bombalı saldırıda şehit olan Sezgin Burak Cantürk, Giresun'da son yolculuğuna uğurlandı. Sözlüsü Aylin Şensöz'ün Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk'ten isteği ise herkesi duygulandırdı. Şensöz'ün “Beni de askere alın, ben de şehit olmak istiyorum” feryatları yürekleri dağladı. Baba Ali Cantürk oğlunun nizamiyedeki görevi sırasında karakola yaklaşan 2 aracı fark ederek durdurduğunu ve araçlara doğru ilerlediği sırada araçlarda bomba olduğunu anlayarak “Bomba” diyerek bağırdığını ve çok sayıda can kaybının önüne geçtiğini söyledi.



ASKER SELAMI VERDİ

Nusaybin'de şehit olan Kadir Demiryürek Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Sabancı Merkez Camisi'ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna eşi Gülcan Demiryürek, 18 aylık kızı Lara'yla sık sık sarıldı. Törene şehit eşinin üniformasını giyerek katılan Gülcan Demiryürek, onu, asker selamı ile uğurladı. Nusaybin şehitlerinden Tevfik Ayhan Gençleşen de Sivas'ta toprağa verildi.



TABUTA ESKİŞEHİR ATKISI


Hakkari Dağlıca bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerinin ateş altına alınması sırasında meydana gelen patlama sonucu şehit olan Üsteğmen Onur İlkhan, memleketi Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Şehit İlkhan'ın (27) Türk bayrağına sarılı naaşı, Reşadiye Camisi bahçesine getirildi. Bu sırada Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, şehidin naaşının üzerine Eskişehirspor atkısı bıraktı.

Formalı veda

Diyarbakır'ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 23 yaşındaki Halis Uysal, memleketi Mersin'in Anamur ilçesinde toprağa verildi. Cenazeye yaklaşık 10 bin kişinin katıldı. Baba Muzaffer Uysal oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu camiye götürülürken askerin elinden fotoğrafını alarak kendisi taşıdı. Anne Fatma Uysal ise tabutunun yanına konulan sandalyeye oturdu. Ocak ayında resmi nikahları kıyılan ve ağustos ayında düzenlenecek düğün töreniyle evlilik hayali kurarken nişanlısının şehit haberini alan Fatma Uysal ise törene şehidin adının yazılı olduğu Galatasaray formasını giyerek katıldı.



Çocuğunu getirdim




Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar sırasında PKK'lılarca düzenlenen silahlı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Cihangir Can (27), Mersin'de son yolculuğuna uğradı. Törene, şehidin annesi Ümmü Can, hamile eşi Tuba Can, kardeşleri ve yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehidin eşi Tuba Can, tören boyunca koluna takılan serumla ayakta durabildi. Can, “Çocuğunu getirdim” diyerek sarıldığı eşinin ay yıldızlı tabutu üzerinde gözyaşı döktü. Tuba Can, tören alanından ambulans ile ayrıldı. Cenazenin götürülmesi sırasında vatandaşlar da gözyaşı dökerken, anne Ümmü Can oğlunu asker selamıyla uğurladı.