Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın anne ve babasını kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 yıl önce terör örgütü DHKP-C üyelerince adliyedeki odasında şehit edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anne ve babasını kabul etti.

Haber Merkezi DHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savcı Kiraz'ın babasına Kuran-ı Kerim hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleştirilen kabulde, 31 Mart 2015'te görevi başında şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz ve annesi Saadet Kiraz'ı kabul etti.

"Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Öykü ve Deneme Yarışması"nda dereceye girenler de kabulde hazır bulundu.

KURAN-I KERİM VE TÜRK BAYRAĞI HEDİYESİ

  • Erdoğan, Savcı Kiraz'ın babasına Kuran-ı Kerim, annesine ise Türk bayrağı hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarışmada dereceye girenlere de teşekkür belgesi verdi.

Kabulde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da hazır bulundu.

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babasından duygulandıran konuşma: Bir Mehmet Selim Kiraz gider, bin Mehmet Selim Kiraz doğarız

FOTOĞRAF 8
Adalet mücadelesi şehadetle bitti: Savcı Mehmet Selim Kiraz vefatının 6. yılında anılıyor
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın terör örgütü DHKP-C üyelerince adliyedeki odasında rehin alındıktan sonra silahla öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçti.


Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz: Bu millete bir oğlan değil 5 oğlan feda olsun
6 yıl önce Cumhuriyet savcımız Mehmet Selim Kiraz DHKP-C terör örgütü üyeleri tarafından makamında şehit edildi.
Kiraz'ın ölüm emrini, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in affettiği DHKP-C'li terörist Hüseyin Fevzi Tekin vermişti. Türkiye şehidini 6. yıl dönümünde rahmetle anarken, Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz'ın, TVNET'in 'Şehit Savcı' belgeselindeki sözleri izleyenleri duygulandırıyor. Baba Kiraz, şehit savcının çocukluğundan bu yana, çalışkanlığını anlatıyor. Mehmet Selim Kiraz'ın öğrencilik döneminde dahi ev bütçesine katkı sağlamak için terzilik yaptığını anlatan Hakkı Kiraz, 'Asla boş durmak istemezdi' dedi. Hakkı Kiraz, ' Bu millet öyle bir millet ki şehit olmak için sıraya girecek, yarışacak bir millet. O kadar asil bir millet ki, bu millet uğruna şehit verildiğinde iftihar ediyorsun. Bu millete bir oğlan değil, 5 oğlan feda olsun' dedi.

Gazeteci Kemal Gümüş'ün o dönemde söyledikleri de dikkat çekiciydi Gümüş, 'DHKP-C'li teröristler görüşmek için CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nu istedi. Tanrıkulu gelmiş olsaydı belki bir şeyler değişebilirdi. Teröristler özellikle onu istediler. O da 'geliyorum' dedikten sonra telefonunu kapatmıştı. Bunu da Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla yaptığı daha sonra ortaya çıktı.' ifadelerini kullanmıştı.