İzleme heyetini faydalı görüyoruz

Başbakan Yardımcısı Arınç, İzleme Heyeti’nin çözüm sürecinde atılan adımlardan biri olduğunu belirtti. Arınç, "Hükümetimiz bunu faydalı görmektedir. Çözüm sürecinin nasıl sona ereceği konusunda da bir yol haritamız mevcuttur" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, izleme heyeti ile ilgili sözlerine ilişkin değerlendirmesinin sorulan Arınç, özetle şunları söyledi: Sayın Cumhurbaşkanımızın sözlerini yorumlamayı nezaketsizlik olarak kabul ederim. Ancak bildiğiniz gibi, izleme heyeti veya izleme komitesi ismini alacak isimler daha önce Akil İnsanlar Heyeti'nde yer aldı. TBMM'de geçen sene kanun çıktı. Hükümetimiz bu kanunu uygulamak zorundadır. Dolayısıyla Çözüm Süreci konusunda bugüne kadar atılan adımların bir noktası da bir izleme heyetinin oluşturulmasıdır. Hükümetimiz bunu faydalı görmektedir.

YOL HARİTAMIZ MEVCUT

Çözüm Süreci'nin nasıl nihayete ereceği konusunda da bir yol haritamız mevcuttur. Hükümet bundan sorumludur. Ülkeyi yöneten hükümettir. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Çözüm Süreci'ni başlatan, bugüne kadar sürdüren kişidir. Yani bugün geldiğimiz noktadan Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması mümkün değildir, her şeyi çok iyi bilmektedir ve ne zaman emretmişse kendisine bilgi sunulmaktadır.

Dolayısıyla bu konuşma, yani 'Ben bundan hoşlanmadım' veya 'Ben bunu soğuk karşıladım' şeklindeki beyanları kendi hissi beyanlarıdır, düşünceleridir. Hükümetimizin yürüttüğü süreç, sorumluluk olarak hükümetimizin üzerindedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tür konuşmaları eleştirilere yol açabilir, üzülebilir, yıpranabilir. Hükümetimizi de elbette yıpratabilir.

UYGULAMAKTA KARARLIYIZ

İzleme komitesine ihtiyaç olduğunu, faydalı sonuçlar verebileceğini düşünüyor, hükümet olarak ve bunu uygulamakta da kararlıyız. Sadece bu değil, bunun arkasından çok daha önemli yenilikler gelecektir. Biz buna da hazırız. Bu konuyu da Çözüm Süreci içerisinde yer alan aktörlerle dürüst ve birebir ilişkilerimizi götürmek mecburiyetindeyiz.

MESAJ OLUMLU

İzleme heyetindeki isimler yeni isimler değildir. Cumhurbaşkanımız da bu isimleri sever ve takdir eder.
Verilen mesaj olumludur. Artık silah bırakılması, Türkiye'ye yönelik hiçbir eylem yapılmaması, Türkiye'de kamu düzeninin sağlanması noktasında bu mesajın verilmesini bile Çözüm Süreci'nde hükümetimizin başarısı olarak görüyorum.