Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker hakkında yakalama kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'e tahsis edilen korumalara yönelik kararlarla ilgili süreçte ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) İstanbul Emniyeti yapılanmasının etkili olduğu öğrenildi.

Haber Merkezi AA
Organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Karar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle alındı. Şüpheli Peker'in yurtdışında firari olması gerekçe gösterildi, bugün itibariyle yakalama emri çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ''Sedat Peker hakkında, yürütülmekte olan soruşturma kapsamında başsavcılığımızın talebi doğrultusunda Ankara 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla yakalama emri düzenlendi'' denildi.

Dün darbe, terör ve ekonomik saldırılardan bugün çetelerden medet umuyorlar: Seçimsiz iktidar peşindeler

Suç örgütü elebaşı Sedat Peker'e "DHKP-C tehdidi" bahanesiyle verilen koruma kararında FETÖ izi tespit edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, FETÖ'den ihraç edilen eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Demir, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in DHKP-C tarafından tehdit edildiği ve bu nedenle Peker'e koruma gerektiğine yönelik olarak 16 Ocak 2015'te İstanbul Emniyet Müdürlüğünün terör ve istihbarat birimleri arasındaki yazışmaları başlattı.

Bu yazışmalarda, DHKP-C güdümünde yayın yapan internet sitesinde, suç örgütü elebaşı hakkında hakaret ve tehdit içerikli ifadeler kullanıldığına yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Kararın tebliğ edildiği suç örgütü elebaşı, 26 Ocak 2015'te koruma istemediğini bildirdi ancak 5 Şubat 2015'te tekrar koruma için başvuruda bulundu.

Bu talebin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünden 20 Şubat'ta, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden de 26 Şubat'ta İstanbul Koruma Şube Müdürlüğüne "Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcıları" imzasıyla Peker'in DHKP-C tarafından tehdit edildiğine yönelik yazılar yazıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarına göre, İstanbul İl Koruma Komisyonu 6 Mart 2015'te toplanarak Peker için polis yakın koruma kararı aldı.

Aynı komisyon tarafından Peker'e koruma verilmesiyle ilgili karar 2016, 2017, 2018 ve 2019'da da uzatıldı.

Adı "FETÖ borsası" iddialarına karışan ve meslekten ihraç edilen eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir'in, 2017'de İstanbul Valiliği'ne, "DHKP-C’nin Okmeydanı’nda suç örgütü elebaşına ait kumarhaneye saldırılar düzenleyebileceği" uyarısının yer aldığı bir tutanak gönderdiği tespit edildi.

Örgüt elebaşı için verilen koruma kararı 2020 Eylül ayında kaldırıldı.

Bahçeli'den destek: Soylu yalnız değildir

Ticaret Bakanı Muş yalanladı: 1 gram dahipeynir gelmedi

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu

Bakan Soylu merak edilen sorulara canlı yayında yanıt verdi

FETÖ'nün medya ayağı iş başında: Sahibinin sesi

Eş zamanlı ihanet

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İçişleri Bakanımızın yanındayız, bu tezgahı da bozacağız
Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan 'İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkemizde sağlanan güven ikliminden duyulan rahatsızlık var. İçişleri Bakanımızın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz' dedi.

Bakan Soylu'dan Sedat Peker hakkında kırmızı bülten açıklaması
Habertürk canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında ilgili kırmızı bülten çıkarılması hakkında konuştu. Bakan Soylu 'Onunla ilgili hemen müracaat ettik; hem İstanbul hem Bursa hem de İzmir'den. Üçünde de araması var. Difüzyon denilen bir bölüme aldılar, yani incelenecek. Difüzyon bölümüne alıyor. Ondan sonra ilgisizdir deyip geçiyor' dedi.

Bakan Soylu'dan Sedat Peker'e: Türkiye Cumhuriyeti’nden özür dileyip kuzu kuzu cezasını çekecek
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in yurt dışına kaçtıktan sonra gündeme taşıdığı iddialarla ilgili canlı yayında flaş açıklamalar yaptı. İddiaların asılsız olduğunu belgelerle açıklayan Soylu, “Yapacağı tek şey Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dileyecek. Gelecek adalete teslim olacak. Kuzu kuzu ceza evine girecek ve cezasını çekecek' dedi.

Bakan Soylu suç örgütü lideri Peker'in 'FG' plakalı aracını gösterdi: Gelecek cezasını çekecek FETÖ'ye gönderdiği mesajlar var
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu HaberTürk'te katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı: Sedat Peker gelecek cezasını çekecek. Sonra çıkınca o bağlarını koparacak. Gönderdiği mesajlar kayıtlar elimizde. Arabasının plakası 34 FG 0202. Diyor ki 'Edep ettim 01'i almadım'. ByLock konuşmaları var. Eşinin şirketinden gönderdiği paralar var.




İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Peker tecavüzden dolayı karakola götürülüyor ama dosya kapatılıyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu HaberTürk'te katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Sedat Peker'le ilgili olarak, 'Bu kadar cürmün içinde olan bir kişi, tecavüz ediyor bir kıza. Karakola gidiyor, emniyette teşhis ediyor. Dosya orada kapanıyor' dedi. Programdaki bir gazetecinin 'Peker için mi böyle bir iddianız var?' sorunu ise, 'Benim iddiam yok, belge var' şeklinde yanıtladı.

Bakan Soylu: Türkiye'ye karşı bir operasyon var
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Habertürk canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu Sedat Peker'in kendisi ile ilgili iddialarına 'Bu Türkiye'ye karşı bir operasyondur' ifadelerini kullandı.