Sağlığa 35 bin atamada sona gelindi

35 bin sağlıkçı atamasında takvim belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Nur Banu Aras Yeni Şafak
Fahrettin Koca.

Sağlık Bakanlığı'nda 35 bin yeni sağlık personeli alımı için için takvim işlemeye başladı. Mülakat olmayacak, branş dağılımı ve nihai takvim ÖSYM ile birlikte hazırlanan kılavuz ile ilan edilecek.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, 35 bin yeni sağlık personeli alımı ile ilgili, kılavuzun yakında ilan edileceğini bildirdi.

MÜLAKAT OLMAYACAK

Yeni sağlık personeli alımına ilişkin takvime değinen Koca, “Gerek mevcut sağlık hizmetlerinin etkin olarak sürdürülebilmesi açısından gerekse yeni açılan hastanelerimizin personel ihtiyacı açısından 35 bin yeni istihdam gücümüze güç katacak. Takvim başladı. Personel alımı imzalandı. Kılavuzu bu hafta ÖSYM’ye göndermek istiyoruz. Alımlarda mülakat yok. Tüm adaylar eşit koşullarda yarışacaklar. 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Bir hafta içinde yetiştire-bileceğiz” dedi.

YOĞUN BAKIM RAHATLADI

Yoğun bakım kapasitelerini zorlayan yoğunluğun geride kaldığını ifade eden Bakan Koca, “Üç dört hafta önce Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72 iken bu durum İstanbul'da yüzde 83’e çıkmıştı. Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71, İstanbul için de doluluk oranı yüzde 71. Normale döndük. Servis yataklarının doluluk oranı ise Türkiye genelinde yüzde 63, İstanbul'da ise yüzde 65. Bu konuda en büyük gayreti sağlık çalışanlarımız gösterdi” dedi.


Hastalıklara meydan okuyor: Türkiye’nin incisi olarak biliniyor! Bıraktığı her lekeye teşekkür edeceksiniz

Virüslerde epilepsi tehlikesi

Mucize gibi içecek altın süt: Faydaları saymakla bitmiyor! Bir bardağı bile öksürüğü bıçak gibi kesiyor