Satılık böbrek var: Samsun’da internetten ilan veren kişi gözaltına alındı

Samsun’da internet üzerinden "satılık böbrek" ilanı veren kişi siber polisinin takibi sonucu gözaltına alındı. Maddi sıkıntı yüzünden dikkat çekip yardım toplamak için bu yola başvurduğunu söyleyen kişi, ifadesinin alınmasının ardından savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı.

Haber Merkezi İHA
Samsun’da internetten 'satılık böbrek' ilanı veren kişi gözaltına alındı.

Olay, Samsun’un Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde meydana geldi.

Kendi telefonunu da yazdı

  • Edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı sanal devriye ekipleri, internetten Samsun’da A.K. adlı kişinin bir sosyal medya hesabından "satılık böbrek var" ilanı vererek kendi telefonunu da yazdığını tespit etti.

Albayrak çifti hakkında ahlaksız paylaşım yapan sosyal medya kullanıcısı Mersin'de gözaltına alındı

Yardım toplamak için yapmış

Siber polisi ile yapılan irtibat sonucu A.K., Irmak Polis Merkezi ekipleri tarafından "organ ve doku ticareti" suçundan yakalanarak gözaltına alındı.

A.K. maddi sıkıntı yüzünden dikkat çekip yardım toplamak için bu yola başvurduğunu söyledi.

Hackerlar üniversiteyi tehdit etti: 1,1 milyon dolar fidyeyi aldılar

Serbest bırakıldı

Polisteki sorgusu tamamlanan A.K. ifadesinin alınmasının ardından savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı.

Siber vatan gerçek vatan kadar önemli
Dijital alanda atılacak adımlara dikkat çekmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından dijital farkındalık masajı paylaştı. Uzun bir süredir konuşulan dijital farkındalık ve siber vatan neden bu kadar önemli? Gelin uzmanından dinleyelim.

İsrailli gizli siber grup deşifre oldu: İslamofobiyi körüklüyorlar
İsrailli gizli bir 'siber grup' deşifre oldu. Görevleri Facebook'ta Müslümanları kötülemek. Her hafta binlerce yalan haber paylaştılar. Facebook bu haberleri milyonlara ulaştırdı. Paylaşımlar aşırı sağcı partileri güçlendirdi.

Türkiye siber yıldızlarını arıyor
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Siber Ordu-Bayrağı Yakala Siber Güvenlik Yarışması' ile güvenliğin 'siber yıldızları' tespit edilecek. Her yaş grubundan başvurunun kabul edileceği yarışmaya, 'www.siberyildiz.com' adresinden başvurabilirsiniz.