Savunma sanayideki gelişimi görmezden gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'savunma sanayini niye daha büyütmedik' dedi

Türkiye’nin yüzde 65’in üzerinde yerlilik oranına ulaştığı, proje sayısını 12 kat artırdığı ve ihracat başarısı gösteren birçok yerli ve milli ürün ortaya çıkarttığı savunma sanayindeki başarısını görmezden gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Savunma sanayini niye daha büyütmedik? Daha büyütebilirdik, daha güçlü olabilirdik" açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi AA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırıkkale'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin savunma sanayinde gösterdiği başarıyı görmezden gelen bir açıklamada bulundu.

Kırıkkale'nin emekliler şehri haline geldiğini savunan Kılıçdaroğlu “Eskiden Kırıkkale savunma sanayinin merkeziydi. Şimdi emekliler şehri oldu. Savunma sanayini niye daha büyütmedik? Daha büyütebilirdik, daha güçlü olabilirdik” dedi.

Yüzde 65'in üzerinde yerlilik oranı

2002 yılında yalnızca 66 savunma projesi yaklaşık yüzde 80 dışa bağımlılık oranı ile yürütülürken, Türkiye 2019 yılı itibarıyla yüzde 65 in üzerinde yerlilik oranı ile proje sayısını yaklaşık 12 kat artırarak 762’ye çıkardı.

Milli savaş uçağı TF-X 2025’te ilk uçuşunu yapacak

Türkiye'nin yeni nesil silahı YESS: Işık hızında atış yapıyor

ATAK FAZ-2 versiyonu ilk uçuşunu gerçekleştirdi
ATAK'ın lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleri ile donatılmış FAZ-2 versiyonu ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yerlilik oranı daha da artan ATAK FAZ-2 helikopterlerini yapılacak detay testlerden sonra 2020 ortasından itibaren teslim etmeyi hedefliyoruz.

Aksungur 12 adet mühimmatla 28 saat uçtu
Ülkemizin yerli ve milli ürünü Aksungur, ilk kez 12 adet MAM-L ile tam mühimmatlı olarak 20 bin feet irtifasında 28 saat uçtu. Görüntüleri Tusaş resmi twitter hesabı paylaştı.

İkinci "AKINCI TİHA" göklerde: Uçuş testini başarıyla tamamladı
BAYKAR tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ikinci prototipi, Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'nda yer alan Bayraktar AKINCI Uçuş ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk uçuş testini başarıyla tamamladı. Yıl sonuna kadar ilk teslimatın gerçekleştirilmesinin planlandığı Bayraktar AKINCI TİHA projesinin üçüncü prototipinin entegrasyon süreci Baykar Milli SİHA Ar-Ge ve Üretim Merkezi'nde devam ediyor. Üçüncü prototip de entegrasyonun tamamlanmasının ardından test uçuşlarını icra etmek üzere Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'na gönderilecek.

GÖKBEY ilk uçuşunu başarıyla tamamladı
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabında, TUSAŞ tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen GÖKBEY helikopterinin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün verdiği uçuş izni ile birlikte ilk sertifikasyon uçuşunun videosunu paylaştı. Demir açıklamasında, '45 dakika süren uçuşla projede önemli bir aşama daha geçildi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum' dedi.

SSB Başkanı Demir sosyal medya hesabından duyurdu: HİSAR-O tüm testleri başarıyla geçti
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptığı açıklamada, 'HİSAR-O Hava Savunma Sistemi'miz en uzak menzil ve en yüksek irtifadaki testini, hedefini vurup imha ederek başarıyla geçti.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ilk keskin nişancı tüfeği Bora-12'nin atış testi
Türkiye'nin ilk keskin nişancı tüfeği olan Bora-12'nin tasarımı ve üretimi MKE tesislerinde gerçekleştiriliyor. %100 Türk yapımı keskin nişancı silahı olan Bora-12, 1 km mesafeden, tenis topu büyüklüğündeki bir daireyi hiç sapma olmadan, sürekli ve istikrarlı bir şekilde vurabiliyor. Bora-12; 7,62 mm çapında 1200 metre etki mesafesine sahip ve aynı zamanda ilk yerli üretim keskin nişancı tüfeği. İşte Bora-12 ile yapılan atış testleri.

İşte yerli üretim tankı Altay
Türkiye'nin geliştirdiği üçüncü nesil ana muharebe tankı Altay, şu anda detaylı tasarım aşamasında. Milli Tank Üretim Projesi çerçevesinde 30 Mart 2007'de yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı sonucunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından proje ana yüklenicisi olarak Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. belirlendi. İsmini Kurtuluş Savaşı'nda 5. Süvari Kolordusu'nu komuta eden Fahrettin Altay'dan aldı.