İmam derine daldı

İmam Hilmi Emekli aynı zamanda hem sedefkar hem de dalgıç. Sedefleri almak için Filipin Adaları'na giden Emekli burada sedef ve mercanları görmek için denize de daldı.

Oktay Mehmet Yeni Şafak
İmam derine daldı
Hilmi Emekli, hem imamlık yapıyor hem de sanatla ilgileniyor. Öyle ki Osmanlı dönemine ait eserlerin kopyalarını yaptığı eserleri sayesinde adını kısa sürede sanat çevresinde duyurdu. Şimdi ise Kağıthane'deki Hacı Hatice Dursun Camii'ndeki imamlık görevinden ücretsiz izne ayrılarak altı aydır 18 Mayıs'ta Katar'da yapılacak olan Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'na ürün hazırlıyor.Aynı zamanda profesyonel bir dalgıç da olan Emekli, hazırladığı eserlerde kullandığı fildişi, mercan ve sedef gibi malzemeleri almak için gittiği Filipin Adaları'na gittiğinde sadece malzeme almadı hammaddesini yerinde görmek için denize bile daldı. Daha önce Marmara ve Karadeniz'de de dalışlar yapan Emekli, broveli dalgıç olma özelliğine sahip. Yoğun çalışma temposuna rağmen Hilmi Emekli çok sevdiği kung funun bir dalı olan vu şu sporundan da uzak kalmıyor.

SİPARİŞ YAĞIYOR

Hilmi Emekli, başladıkları sanat yolculuğunda en büyük desteği Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'ndan aldıklarını ifade etti. Bardakoğlu'nun tavsiyelerinin ufkunu açtığını ve kendisinden böyük destek gördüğünü söyledi. Emekli, ayrıca Bardakoğlu'nun kendilerine Suudi Arabistan Hac Dairesi Başkanlığı'na hediye edilmek üzere birkaç parça eser bile sipariş verdiğini söyledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Dış İlişkiler üyesi Dr. Ahmet Fedaioğlu ise Hilmi Emekli'ye sonuna kadar destek olduklarını belirti. Fedaioğlu, özellikle Arap ülkelerindeki zenginlerden Emekli'nin yaptığı ecdat yadigarı eserlere büyük talep geldiğini anlattı.