İsveç'in dünyaca ünlü pop yıldızından İsrail'e tepki Filistin'e destek

İsveç'in dünyaca ünlü pop sanatçısı Zara Larsson, İsrail'in Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Haber Merkezi AA
Dünyaca ünlü pop yıldızı Zara Larsson'dan işgalci İsrail'e tepki.

İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepkiler sürerken yıldız sanatçı Zara Larsson, "Apartheid ve sivilleri öldüren bir devleti de sorumlu tutmalıyız" diyerek İsrail'in sivil Filistinlere yönelik yaptığı şiddete dikkat çekmek için #freepalestine hashtag'iyle paylaşımda bulundu.

"Filistin'de olan bir utançtır, suçtur"

Larsson, 6 milyon 300 bin takipçiye sahip Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünyanın dört bir yanındaki Yahudi karşıtı şiddete ve tehditlere maruz kalanlar için ayağa kalkmalıyız ancak aynı zamanda apartheid ve sivilleri öldüren ve ABD doları ile finanse edilen bir devleti sorumlu tutmalıyız. Birinin diğerini dışlaması gerekmez. Şu anda Filistin'de olan bir utançtır, bir suçtur." ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu'ndan İsrail tepkisi: "Bu zulme göz yumanlara yazıklar olsun"

Dünyaca ünlü futbolculardan Filistin'e destek: Allah'ım sen onları koru

Dünya genelinde ünlüler İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya saldırısına tepki gösterdi

İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarına dünyadan tepki yağdı

Ünlü rock grubu Pink Floyd'un solistinden İsrail zulmüne ve destekçisi ABD'ye tepki

TRT World muhabirinden Beyaz Saray Sözcüsünü köşeye sıkıştıran ‘Filistin’ sorusu
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, TRT Word Beyaz Saray Muhabiri Yunus Paksoy'un 'Filistin' ile ilgili sorusu karşısında ne diyeceğini bilemedi. Bir süre cümle kurmakta zorlanan Price, çok sayıda sivilin ölümüne neden olan İsrail'in saldırılarını doğrudan kınamaktan kaçındı.

Hamas işgalci İsrail'i roket yağmuruna tuttu
Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, işgalci İsrail güçlerinin Gazze ve Kudüs'teki saldırılarına karşılık olarak Tel Aviv'i 200'den fazla uzun menzilli ağır füzelerle vurdu.

Şehit Şeyh Ahmed Yasin’in unutulmayan röportajı: İsrail 2027’de yok olacak
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Hamas'ın kurucularından şehit Şeyh Ahmed Yasin'in İsrail'in düzenlediği suikastta hayatını kaybetmeden önce bir röportajda söylediklerini akıllara getirdi. Şeyh Ahmed Yasin, İsrail'in varlığına ilişkin “Ben diyorum ki İsrail gelecek asrın ilk çeyreğinde son bulacak inşallah. Tam olarak 2027 senesinde bir varlığın olmayacağını söylüyorum.' ifadelerini kullanmıştı. Gazetecinin 'Neden bu tarih?' sorusuna ise Şeyh Ahmed Yasin, “Çünkü ben Kuran-ı Kerime inanıyorum. Kuran, milletlerin her 40 yılda bir değiştiğini söylüyor bize.' cevabını vermişti.