Japonya'nın en yaşlı insanı: Tam 117 yaşında

Japonya'da 100 yaşını geçen vatandaşların sayısı 80 binin üzerinde olarak biliniyor. Onlar içerisinde ise en yaşlı olanı 117 yaşındaki Kane Tanaka. Çikolata ve gazlı içeceklere zaafı var olan Tanaka, en yaşlı insan ilan edilmesini kola içerek kutladı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
117 yaşındaki Kane Tanaka

Dünyada en çok yaşlı nüfusa sahip olan Japonya'da, hükûmetin yeni açıkladığı verilere göre ülkede 65 yaş üstü vatandaşların sayısı 36 milyon 17 bin olarak belirlendi. 100 yaşını geçen vatandaşların sayısı ise 80 binin üzerinde oldu.

Dünyanın en yaşlı insanı öldü

Ülkenin en yaşlısı

Bu yüzden de ülkedeki yaşlı insanlara ithafen bir bayram düzenledi. 117 yaşındaki Kane Tanaka ise ülke tarihindeki en yaşlı insan olarak kayıtlara geçti. Gazlı içecek ve çikolatalara olan zaafıyla bilinen Tanaka, en yaşlı insan ilan edilmesini kola içerek kutladı.

Dünyanın en yaşlı insanı Türkiye'de

The Guardian'da yer alan habere göre, 117 yaşındaki Kane Tanaka, geçen yıl mart ayında Guiness Rekorlar Kitabı'na dünyanın yaşayan en yaşlı insanı olarak belirlenmişti. Tanaka'nın 60 yaşındaki torunu büyükannesinin sağlığının iyi olduğunu ve hayatın her gününün tadını çıkardığını söyledi.

Dünyanın en yaşlı insanı!

FOTOĞRAF 17
400 torun sahibi 126 yaşındaki Eşe Nine dünyada koronayı yenen en yaşlı insan oldu
Kahramanmaraş'ta, 13 çocuk ve yaklaşık 400 torun sahibi olan Eşe Gelebek, yakalandığı koronavirüsü yenmeyi başardı. Nüfus kaydına göre 126 yaşında olan, ancak gerçek yaşını bilmediğini belirten Gelebek, dünyada hastalığı yenen en yaşlı kişi oldu.
Yörük bir ailenin kızı olarak Aydın'da doğan ve Kahramanmaraş'ta oğlu Hamdullah Gelebek ile yaşayan Eşe Gelebek, nüfus kayıtlarına göre 1 Temmuz 1894 doğumlu.


Dünyanın en yaşlı insanı 117. doğum gününü kutladı
İkinci Dünya Savaşı'ndan sağ kurtulan Emma Moran, şu anda dünyada yaşayan en yaşlı insan olma özelliğine sahip. Yaşına rağmen oldukça dinç olan Moran, 29 Kasım'da 117. yaş gününü kutladı.