Sürü halinde görüntülendiler

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, sürü halinde görüntülendi.

Haber Merkezi İHA
Sürü halinde görüntülendiler

Karakoçan ilçesine bağlı Golan Kaplıcaları kırsalında doğa fotoğrafçısı Serhat Bürke tarafından sürü halindeki dağ keçileri görüntülendi.


Nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, ardından ormanlık alanda gözden kayboldu.


O anları kamera ile kayıt altına alan Bürke, ilk defa bu kadar kalabalık bir grup ile karşılaştığını aktardı.

FOTOĞRAF 12
Tepelerden inip sürü halinde ortaya çıktılar: Bu ilginç görüntüler Türkiye'de kaydedildi
Yaz mevsimini Konya ve Karaman civarında, kışı ise Mersin'in Gülnar, Silifke, Mut, Aydıncık, Bozyazı ilçelerinin kırsal bölgelerindeki çadırlarda geçiren Yörüklerin yaklaşık 40 günlük 200 kilometreyi bulan 'kış yurdu' göçü sürüyor.

FOTOĞRAF 10
Bu görüntüler İstanbul'dan: Sürü halinde ortaya çıkıp gizlice avlandılar
Türkiye'nin tarihi ve coğrafi zenginliği söz konusu olunca her canlıya rastlamak mümkün. Son olarak bu görüntülere İstanbul'da kaydedilen bir manzara daha eklendi. Belgeselleri aratmayan görüntüler büyük şaşkınlık yaşattı.

FOTOĞRAF 13
Her yeri istila ettiler: Sürü halinde geziyorlar kimse yanlarına yaklaşamıyor
Artvin'in Borçka ilçesinde UNESCO'nun 'Türkiye'nin ilk biyosfer rezervi' olarak ilan edip, koruma altına aldığı Camili (Macahel) Vadisi, tarım zararlısı kahverengi kokarca böceğinin istilasına uğradı. Havaların soğuması ile evlere girip, üremeye başlayan böceğe ilişkin konuşan Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temel Göktürk, "Henüz tam zararlarını görmedik. Fakat bu durum popülasyonu sürekli artan böceğin ilerleyen yıllarda vereceği zararın büyümeyeceği anlamına gelmiyor" dedi.