Trafik erken başladı

Ramazan Bayramı tatilinin 4 güne uzatılması ile birlikte yollarda trafik yoğunluğu erken başladı. Akşam saatlerinde iyice yoğunlaşan trafik nedeniyle yollarda uzun kuyruklar oluştu.

Haber Merkezi Diğer
Ramazan Bayramı'nda arefe gününün kamu çalışanları için tatil olmasının ardından trafik yoğunluğu erken başladı. Ramazan Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyenler, dünden itibaren yollara çıktı. Özellikle İstanbul'da sürücüler uzun saatler trafikte kaldı. İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde uzun kuyruklar oluştu. İstanbul'dan dün sabah Kocaeli istikametine doğru yoğun araç trafiği yaşandı. Bu yoğunluk akşam saatlerinde daha da arttı. Gelibolu-Lapseki ve Gelibolu-Çardak arasında çalışan arabalı vapur ve mini feribotlarda araç ve yolcu yoğunluğu da dün başladı. İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nden İzmir, Bursa, Antalya, Kuşadası, Bodrum ve Edremit Körfezi'ne gidecek olanlar, Gelibolu-Lapseki hattını doldurdu.
HER 10 KİLOMETREYE POLİS
Ramazan Bayramı'nda sürücüleri çile çektiren trafiği en aza indirmek için bazı önlemler de alındı. TEM ve D-100 karayolunda bakım onarım çalışmaları durduruldu. Trafik kazalarının yoğun yaşandığı güzergahlara her 10 kilometreye resmi veya sivil bir polis ekibi yerleştirilecek. Otobüslere yolcu olarak binecek polisler, bindikleri aracın sürücüsünü, güzergahtaki ekip ve diğer araçları denetleyecek. Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüsler ve diğer toplu taşıma araçları, terminallerde ve güzergahlarda denetlenecek, yetkisiz korsan yolcu taşıma faaliyetlerine izin verilmeyecek.

FERİBOTLAR DOLDU

Bayram nedeniyle Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında araç taşımacılığı yapan feribot işletmeleri gemi sayılarını artırdı. İDO bugünden itibaren bu hattaki feribot sayısını 14'den 18'e çıkarırken, bir seferde 250 otomobil taşıyabilen Balıkesir 10 adlı feribotu da bu hatta kaydırdı.

Yollar helikopterle denetlenecek
İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Diyarbakır'a yakın çevre illerin yol güzergahlarında helikopter ile denetleme yapılacak.

Otogarda bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı öncesinde tatil hazırlıklarını tamamlayan vatandaşlar, seyahate çıkmak üzere Bayrampaşa Büyük İstanbul Otogarı'nda akın etti. Bayram tatilinin 4 güne çıkarılması dolayısıyla seyahat acenteleri sefer sayılarını arttırırken, ek seferler otogar trafiğinde yoğunluğa neden oldu. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu, sadece 24.00-02.00 arasında 970 otobüsün otogardan çıkış yaptığını bildirdi.

Camilerde trafik hutbesi
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, cuma ve bayram namazlarında okunacak hutbelerde trafik güvenliği konusunda bilgilendirme yapılacak. Mezarlıklar ve alışveriş merkezleri gibi bayramlarda yoğunluk yaşanan noktalarda trafik tedbirleri artırılacak. GSM operatörleri kendi abonelerine, trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik uyarıcı mesajlar gönderecek.