Yaşasın komşuluk

Bağcılar Belediyesi'nin 'Komşuluk Haftası' etkinliğinde bir araya gelen yazarlar, giderek kaybolan komşuluğun önemine dikkat çekip "yaşasın komşuluk" dediler.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Arşiv
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Komşuluk Haftası Etkinliği'nde biraraya gelen gazeteci ve yazarlar, komşuluk kültürünün önemine ve gittikçe kaybolduğuna dikkat çektiler. "Birlikte daha güzel günlere ulaşmak için "Yaşasın komşuluk" diyen yazarlar, tüm insanları gerçek anlamda komşu olmaya çağırdılar.

Bağcılar Meydanı'nda kurulan Kültür Çadırı'nda "Komşuluk Haftası" nedeniyle düzenlenen geceye aralarında gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Mehmet Ocaktan ile gazetemiz yazarlarından Sadık Albayrak, Mustafa Karaalioğlu ve Resul Tosun'un da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Komşuluk hakkındaki düşüncelerini ve hatıralarını dile getiren yazarlar, şehirleşme ile birlikte artan yüksek binaların komşuluk ilişkilerini kötü etkilediğine vurgu yaptılar. Gazeteci-Yazar Yavuz Bahadıroğlu, özellikle apartmanlardaki balkon kültürünün insanlar arasındaki düşmanlığı artırdığına dikkat çekti. "Birlikte daha güzel günlere ulaşabilmek için Yaşasın komşuluk" diyen Abrdurrahman Dilipak da komşuluğun gereklerinden birinin de kendimizi komşunun yerine koymak olduğunu söyledi. Gazetemiz-Yazarı Sadık Albayrak yaptığı konuşmada çocuklara komşuluk geleneğinin aşılanması gerektiğini vurgulayarak, "Sevgi, şefkat ve yardımlaşma gibi duyguları yaşamak ve yaşatmak gerekiyor" diye konuştu.Yazarımız Mustafa Karaailoğlu ise Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ı zekasından ötürü kutladığını ifade ederek "Bir çok hafta ve etkinlik var. Ancak Sayın Kıyıklık, komşuluk gibi hayatımızın bir gerçeği zannettiğimiz ama ihmal ettiğimiz bir haftayı zihinlerimize çakacak bir şekilde gündeme getirme becerisini gösterdi" dedi.

'Artık komşuda pişmiyor'

Gazetemiz yazarlarından Resul Tosun da "Komşuda pişer, bize de düşer" sözünün artık bir anlam ifade etmediğini söyledi. Tosun, "Çünkü artık komşuda pişmiyor. Pişse de komşuya değil, menfaat gelecek yerlere gidiyor" dedi. Yazar Vehbi Vakkasoğlu yaptığı konuşmada İslam'ın komşuluğa verdiği öneme vurgu yaparak Osmanlı'nın da islamın tavsiyelerini yerine getirdiğini ve insanlar arasındaki ilişkileri buna göre düzenlediğini kaydetti.