Üç doz aşısını olan Hatice nine 102 yaşında koronavirüsü yendi

Artvin’de koronavirüse yakalanan 102 yaşındaki yaşlı kadın, 3 aşısını olması sayesinde yoğun bakım sürecini atlatarak normal servise alındı.

Haber Merkezi İHA
102 yaşındaki hastanın ailesi ve yakınları ise 20 gün sonra aile büyüklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Artvin’in Arhavi ilçesi Balıklı köyünde yaşayan, 6 çocuğu ve 19 torunu bulunan 102 yaşındaki Hatice Canoğlu, koronavirüs belirtileri görülmesi üzerine test yapıldı. Yaşlı kadın, test sonucunun pozitif çıkması üzerine Arhavi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık ekibi tarafından uygulanan 20 günlük tedavinin ardından Hatice nine koronavirüsü yenmeyi başardı.

Doktor ve hemşirelerin alkışları eşliğinde yoğum bakım ünitesinden servise alınan hastanın yakınları, Hatice ninenin üç aşısını da yaptırmış olmasının büyük avantaj olduğunu ifade etti.


Oğlu Kemal Canoğlu, yaklaşık 20 gün önce virüs belirtileri baş göstermesi üzerine sağlık ekibine haber verdiklerini ifade ederek, "Annem 3 aşısını da olmuştu. Sağlıklı da besleniyordu. Bugün onu sağlıklı görmek bizi çok mutlu etti. Aşı olmanın önemini bir kere daha görmüş olduk" diye konuştu.

"Zamanında getirilmesi de tedavi olmasına ayrı bir etken"

Doktor Emre Yılmaz ise “102 yaşındaki hastamız Hatice ninemiz, virüsü atlattı çok şükür. Hastanın zamanında getirilmesi de tedavi olmasına ayrı bir etken oldu. Ayrıca 3 doz aşının da yaptırmış olması çok önemliydi” dedi.

Yoğun bakımdan hayata 'mucize' dönüş: Keşke aşı olsaydım

Eskişehir’de aşı olmayan üniversite öğrencilerinden PCR testi istenmeyecek

Uğur Şahin'den korkutan koronavirüs açıklaması: Virüs hayatımızda hep kalacak her şey yeni başladı

Koronavirüs salgınında bir ilk: Çocuklar için toplu aşılama

Aşı yaptırmayan doktor koronavirüse yenildi

FOTOĞRAF 10
Manisa'dan kahreden haber: Aşısız 8 aylık hamile kadın koronaya yenildi, bebeği kurtarıldı
Manisa'da bebeğine bir zarar gelmesinden korktuğu için koronavirüs aşısı olmayan 29 yaşındaki 8 aylık hamile Sevgi Ünlü yaklaşık 40 gündür entübe olarak tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederken bebeği ise kurtarıldı. 8 aylık olarak sezaryenle alınan kız bebeğine annesinin isteği üzerine Sevda ismi verilirken biri 3 yaşında diğeri yeni doğan iki çocuğuyla tek başına kalan acılı eş Talat Ünlü ise eşiyle aynı durumda olan hamile kadınlara aşı yaptırmaları çağrısında bulundu.